CORONAVIRUS | București: Controale pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei

CORONAVIRUS | București: Controale pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei
Foto: Inquam Photos

În acest weekend, poliţiştii din Bucureşti, împreună cu reprezentanţii altor instituţii, au efectuat controale, în sectoarele 1 şi 3, pentru a verifica respecarea măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus, în urma cărora s-au dat peste 90 de amenzi, în valoare de peste 121.000 de lei.

Controale în Capitală pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei de Covid-19

Mai precis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, autoritățile au efectuat controale , în contextul gestionării cazurilor de infecţie cu noul Coronavirus, dar şi pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă civică au acţionat în mai multe zone, inclusiv în Centrul Vechi.

”În noaptea de 17/18.07 şi respectiv în noaptea de 18/19.07, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Poliţia Sectorului 3, în contextul gestionării cazurilor de infecţie cu noul Coronavirus, dar şi pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă civică au acţionat în mai multe zone, inclusiv în Centrul Vechi. Activitatea a fost sprijinită de reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. În urma verificărilor efectuate au fost constatate şi aplicate peste 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 50.000 lei”, a transmis, duminică, Poliţia Capitalei, conform news.ro.

Din totalul sancțiunilor, 16 au vizat abateri privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 34 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 14 au fost cu privire la abateri de la normele rutiere.

Ulterior, în noaptea de sânbătă spre duminică, autoitățile din sectorul 1 au organizat o acţiune ce a avut ca obiect verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii SARS-COVID-2, în cluburile, barurile şi terasele din zona de competenţă.

”În noaptea 18/19.07.2020, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Politia Sectorului 1, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti , Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov şi Poliţia Locală au organizat o acţiune ce a avut ca obiect verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii SARS-COVID-2, în cluburile, barurile şi terasele din zona de competenţă , fiind verificate mai multe obiective. Au fost constatate şi aplicate un număr de 23 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 71.500”, a spus Poliţia Capitalei.

În caz, trei sancţiuni, în valoare de 20.000, lei au vizat încălcări ale normelor privind protecţia consumatorilor, iar alte 3 în valoare de 36.000 pentru abateri de la normele din domeniul sănătăţii publice. De asemenea, patru sancţiuni au fost aplicate din cauza încălcării normelor de prevenirea şi stingerea incendiilor, iar alte două, abateri în domeniul alimentaţiei publice şi comerţului cu amănuntul.

Autoritățile au făcut controale și în mijloacele de transport în comun

În ultima perioadă, autoritățile au efectuat controale în mijloacele de transport în comun, în urma cărora s-au aplicat amezi uriașe pentru nerespectarea măsurilor de prevenție împotriva răspândirii pandemiei de SARS-CoV-2.

Astfel că, în ultima săptămână, Poliţia transporturi feroviare a fost în control în aproape 450 degări şi în peste 1.100 de trenuri de călători. Dintre acestea, aproape 400 de trenuri care fac legătura cu litoralul, iar alte aproximativ 400 care merg spre sau dinspre staţiunile montane.

În urma acestor controale, poliţiştii au dat peste 9.400 de de amenzi, valoarea lor ridicându-se la 6.000.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate şi bunuri în valoare de 23.000 de lei.

Totodată, contoalele au vizat şi pe cei care circulă fără bilet, precum şi evaluarea modului în care personalul feroviar îşi îndeplineşte atribuţiile.

Și poliţiştii de la Brigada de Poliţie Transport Public au aplicat 169 de amenzi contravenţionale, în cursul săptămânii trecute, în valoare de 30.360 lei, pentru refuzul purtării măștilor de protecție sau pentru purtarea necorespunzătoare a lor în staţiile şi garniturile de metrou.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`