Autoritățile de la București au anunțat că anul școlar nu va fi înghețat, în contextul pandemiei de coronaxirus. Ministrul Educației, Monica Anisie, a reiterat, marți, faptul căelevii își vor susține examenele chiar dacă, în ultima lună, din cauza răspândirii COVID-19, școlile au fost închise, iar cursurile s-au ținut pe platforme online.
Mai exact, ministrul a precizat că examenele pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi date în luna iulie și nu vor cuprinde materia aferentă semestrului II.
Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că data exactă privind reluarea cursurilor va fi stabilită în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România.
‘Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor dupăîncetarea stării de urgentă’, a punctat Anisie.
‘În acest timp am urmărit ce se întâmplă în celelalte țări europene și m-am aflat permanent în contact direct cu toți miniștrii Educației din UE pentru a corela măsurile pe care urmează să le luăm în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din țara noastră’, a mai spus Anisie.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
”Nu se îngheață anul școlar! Copiii nu vor repeta anul școlar sau universitar! Asta trebuie să fie foarte clar!”, a declarat anterior ministrul Educației, pentru B1 TV, subliniind că întreaga societate trece printr-o situație extrem de dificilă.
Anisie nu a putut preciza însă când se vor redeschide școlile și universitățile. Ministrul Educației a spus că se va reveni la situația normală atunci când se va ști sigur că sănătatea niciunui elev sau student nu va fi pusă în pericol.
Ministrul Educației a mai spus că se monitorizează modul în care elevii își continuă pregătirea online.
De altfel, pe site-ul Ministerului Educației au fost deja postate modele de subiecte pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională.
Potrivit reprezentanților ministerului Acestea respecta modelul subiectului de examen și au obiectiv “de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene”, în contextul în care cursurile se țin online din cauza pandemiei de coronavirus, conform unui comunicat al ministerului.
Amintim că Guvernul Româniai a decis supendarea cursurilor în data 11 martie pe fondul răspândirii noului coronavirus. De atunci, cei mai mulți dintre elevi fac cursurile online sau în sistem de teleșcoală.
Anunțul făcut prima dată de premierul Ludovic Orban prevedea ca măsura să fie în vigoare doar până la 22 martie. Ulterior, pe fondul agravării situației mondiale, dar și din România din cauza COVID-19, suspendarea cursurilor a fost prelungită până după sărbătorile de Paște.
Ministrul Educaţiei transmite, într-o scrisoare deschisă adresată cadrelor didactice, că trebuie să contribuie la menţinerea echilibrului emoţional al elevilor, care de circa trei săptămâni nu au ieșit din case.
Anisie spune că profesorii trebuie să îi ţină pe elevi „conectaţi la educaţie”.
„Măsurile care vor fi luate vor avea în vedere ca elevii noştri să nu sufere şi să nu piardă de pe urma acestei suspendări a cursurilor”, mai spune Anisie.
Între timp, președintele Klaus Iohannis a anunțat că cere Parlamentului să prelungească măsurile de restricție cauzate de COVID-19 cu încă 30 de zile. Astfel, reluarea unei activități normale ar putea avea loc după data de 10 mai.
Un nou decret va fi emis la începutul săptămânii viitoare.
„Am cerut Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în decret. În cursul acestei săptămâni voi elabora textul, iar decretul va fi emis săptămâna viitoare. Starea de urgență va fi prelungită cu încă o lună”,a declarat Iohannis.
Grupul de Comunicare Strategică anunța, luni, 4.057 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, dintre care 1.228 de cazuri în Suceava, principalul focar de infecție din țara noastră.
De locul secund se află Bucureștiul, cu 566 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.
Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 176.
Un număr de 179 de pacienţi sunt la ATI, iar 406 persoane au fost vindecate şi externate.