CORONAVIRUS | Angajat de la Palatul Victoria, pozitiv la testul pentru COVID-19

CORONAVIRUS | Angajat de la Palatul Victoria, pozitiv la testul pentru COVID-19
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Un angajat al Guvernului a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre o persoană care lucrează în cadrul Direcției pentru Relația cu Publicul și care nu a intrat în contact direct cu membrii Cabinetului.

Angajat de la Palatul Victoria, testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus

Funcționarul public diagnosticat cu COVID-19 a primit confirmarea infectării cu coronavirus la sfârșitul săptămânii trecute, iar în prezent este spitalizat. Toți colegii acestuia au fost testați pentru infecția cu SARS-CoV-2, rezultatele testelor fiind negative.

”A fost confirmată pozitiv la testul pentru COVID-19 o persoană care are calitatea de funcționar public și își desfășoară activitatea într-o structură din cadrul Direcției pentru Relația cu Publicul.

Persoana în cauză a fost confirmată pozitiv în cursul zilei de vineri și în acest moment este internată.

DSP București a desfășurat o anchetă epidemiologică, în cadrul căreia au fost testați colegii de birou ai persoanei, cu rezultat negativ. Toate persoanele care au avut contact direct, de lungă durată, se află în izolare la domiciliu. Spațiul în care și-a desfășurat activitatea a fost dezinfectat, conform protocoalelor sanitare.

Facem mențiunea că persoana în cauză nu a avut contact direct cu membri ai Cabinetului”, au transmis luni reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

250 de noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, în România

Cele mai recente date anunțate de autorități arată că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 250 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, astfel că la nivel național au fost confirmate, în total, 29.223cazurid e COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.413 au fost externate, dintre care 20.213 de pacienți vindecați și 1.200 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

În acest moment, 227 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă.

Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 1.768, în intervalul 05.07.2020 (10:00) – 06.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese. Este vorba despre 10 bărbați și 8 femei, pentru 17 dintre aceștia fiind raportate mai multe comorbidități.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 771.482 de teste, în ultimele 24 de ore fiind prelucrate 4.614 de teste.

Proiectul de lege privind carantinarea și izolara, aprobat de Guvern

Guvernul a aprobat în ședința de luni proiectul pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, care pune în concordanță cerințele CCR privind carantinarea, izolarea și internarea obligatorie. Proiectul, care va merge în regim de urgență în Parlament, vine în condițiile în care Curtea Constituțională a hotărât că internarea persoanelor infectate cu noul coronavirus nu poate fi obligatorie. Astfel, autoritățile nu mai aveau nicio posibilitate de a-i opri pe pacienți, după publicarea motivării deciziei CCR.

Potrivit noului proiect de lege, termenul „izolare” se va referi la persoanele bolnave sau infectate, în timp ce termenul „carantină” se va referi la persoane sănătoase.

”Dacă este să facem o evaluare de ieri până astăzi, deși astăzi avem 250 de cazuri noi la 4.600 de teste, avem o diferență de număr de pacienți în spitale de 550. (…) Suntem într-un moment în care acest proiect de lege a fost aprobat în ședința de Guvern, va merge în regim de urgență în Parlament. Sper ca, ceea ce spuneam și vineri, un interes național, un interes de sănătate publică, sănătatea poporului român, să nu lase loc de interpretare politică”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la finalul ședinței de Guvern.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`