CORONAVIRUS. Încă 5 decese în rândul pacienților confirmați cu COVID-19. Bilanțul victimelor urcă la 693

CORONAVIRUS. Încă 5 decese în rândul pacienților confirmați cu COVID-19. Bilanțul victimelor urcă la 693
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Autoritățile au anunțat, miercuri seară, că încă cinci pacienți confirmați cu COVID-19 au murit, astfel că bilanțul deceselor înregistrate în rândul persoanelor depistate cu infecție cu coronavirus la nivel național a urcat la 693. Grupul de Comunicare Strategică a explicat că trei dintre fatalități se referă la rezidenți ai unor cămine de bătrâni. Toți trei proveneau din Capitală.

Decesul 689 se referă la o femeie de 83 de ani, din București, rezidentă a unui cămin de bătrâni,care a fost internată la Spitalul Pantelimon în 26 aprilie, când i se recoltau probele pentru COVID-19 și era confirmată cu această boală. Ulterior, în 27 aprilie, victima a fost transferată la Spitalul Colentina. O zi mai târziu, în 28 aprilie, ea a murit.Comorbidități: demență Altzheimer

Decesul 690 vizează un bărbat de 88 de ani, din București. Probele pentru infecția cu coronavirusul SARS-CoV-2 au fost recoltate în 26 aprilie, iar rezultatul venea pozitiv în aceeași zi. El a murit în azil, în 28 aprilie.Comorbidități: diabet zaharat complicat cu neuropatie diabetica și microangiopatie, boală renală cronică, HTA, hernie inghinală, arteriopatie obliteranta cronica bilaterala, insuficienta cardiaca, boală neurocognitiva mixtă cu tulburare afectivă depresivă.

A 691-a victimă din România este un bărbat de 98 de ani, din București. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 26 aprilie, iar rezultatul a venit în 28 aprilie. La rândul său, a murit tot în azil, în 28 aprilie.Comorbidități: demență mixtă severă decompensată comportamental, insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA, hipertensiune arterială, bronșită cronică, Insuficiență circulatorie venoasă, cardiopatie ischemică.

Decesul 692 implică un bărbat de 40 de ani, din Călărași. În 24 aprilie, el s-a deplasat la medic cu simptome de boală, a primit tratament, dar chiar și așa simptomele nu au cedat. Acestea fiind spuse, în 26 aprilie, victima se prezenta la Spital Lehliu, cu pneumotorax masiv. În 27 aprilie e transferat la UPU-ATI din Călărași, pentru mca mai târziu să fie mutat la Spitalul TBC (frotiu BK intens pozitiv). El a decedat în 26 aprilie. Deși probele din 26 aprilie au arătat un rezultat negativ, cele din 27 aprilie au fost pozitive. Rezultatul a venit în 29 aprilie, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”. A murit în 29 aprilie. Era consumator de alcool și nu era înscris la medic de familie.

A 693-a victimă este o femeie de 70 de ani, din Arad. Debutul bolii a avut loc în 21 aprilie, iar în 23 aprilie a fost internată la Boli Infecțioase în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. În aceeași zi i se recoltau probele și era confirmată cu COVID-19. Decesul s-a produs în 28 aprilie.Comorbidități: DZ tip II, anevrism arteră renală dreaptă, HTA, hemangioame hepatice

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie