CORONAVIRUS | 14 noi cazuri de infectare cu tulpina britanică, descoperite în România: Bilanțul contaminărilor, la nivel național, a ajuns la 79

CORONAVIRUS | 14 noi cazuri de infectare cu tulpina britanică, descoperite în România: Bilanțul contaminărilor, la nivel național, a ajuns la 79
Foto: Pixabay

Numărul infectărilor cu tulpina britanică de coronavirus a ajuns la 79 în România, după depistarea altor 14 noi cazuri de contaminare. Acestea au fost identificate după ce au fost scvențiate 47 de probe în Laboratorul de Metagenomică şi Biologie Moleculară al Universităţii ”Ștefan cel Mare”, informează G4 Media.

79 de cazuri de contaminare cu tulpina britanică, în România: 14 noi infectări, depistate

Astfel, s-a constatat că în cazul a 14 din cele 47 de probe este vorba despre contaminarea cu tulpina de coronavirus din Marea Britanie, cunoscută și ca B.1.1.7.

Potrivit sursei citate, dintre cei 14 pacienți, câte patru sunt din județele Botoșani, Suceava și Timiș, iar câte unul din Hunedoara și Caraș-Severin.

Până acum, în laboratorul Universității din Suceava au fost secvențiate peste 150 de probe de la persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Specialiștii avertizează că tulpina britanică ar putea deveni cea dominantă în România

În acest context, specialiștii atrag atenția asupra faptului că identificarea a tot mai multe cazuri de contaminare cu noua tulpină a coronavirusului, precum și distribuția lor geografică arată că varianta britanică a virusului are o răspândire accentuată pe teritoriul țării noastre.

Alte 24 de cazuri de infectare cu mutația britanică au fost depistate în urmă cu o săptămână, prin secvențierea unor probe în cadrul unei rețele private de sănătate.

„Nu ne-am aşteptat la o dinamică de o asemenea anvergură. (….) Considerăm că autorităţile ar trebui să analizeze cu atenţie aceste informaţii şi să evaluezecu precauţie eventualele decizii cu privire la relaxarea măsurilor de siguranţă pentru perioada următoare”, a precizatMihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife, adăugând că tulpina britanică ar putea deveni cea dominantă în România, mai devreme decât se estima inițial.

De altfel, și experții internaționali avertizează că această tulpină „va mătura lumea, după toate probabilitățile”.

„Ceea ce este îngrijorător la acest lucru este că 1.1.7. varianta care a circulat de câteva săptămâni și luni începe să se mute din nou și să obțină noi mutații care ar putea afecta modul în care gestionăm virusul în ceea ce privește imunitatea și eficacitatea vaccinurilor ”, a declaratSharon Peacock, directorul consorțiuluiCOVID-19Genomics din Marea Britanie, citat de BBC.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, un nou bilanț al epidemiei de coronavirus în România: 755.126de infectări și 19.200 decese. În ultima zi au fost testate pozitiv 2.644de persoane, 720 au fost reconfirmate în urma retestărilor și 65 dintre pacienți au murit. 7.089 dintre cei infectați se află acum în spitale, din care 958 la Terapie Intensivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:26 - Panourilor fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025