MApN: Primele măsuri luate la Spitalul Suceava, după contaminarea personalului. Unitatea medicală rămâne deschisă și pentru pacienții neinfectați

MApN: Primele măsuri luate la Spitalul Suceava, după contaminarea personalului. Unitatea medicală rămâne deschisă și pentru pacienții neinfectați
sursa foto Facebook

Autoritățile au reevaluat situația în zona cea maiafectată de coronavirus aRomâniei, Spitalul Suceava, după ce sute de cadre medicale și pacienți au contactat viroza, ceea cea a dus la închiderea unității spitalicești.

MApN a transmis un comunicatprivind rezulatele primei evaluăriefectuată laSpitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, după schimbarea managementului și închiderea pentru dezinfecție, din cauza izbucnirii unui focar de COVID-19.

Potrivit comunicatului, s-au identificat nevoile materiale și de resurse umane a unității medicale și s-au luat măsuri reducerea riscului de contaminare atât al personalului medical, cât şi al pacienţilor, iar spiatalul își va putea relua activitatea.

Cu sprijinul militar s-a realizat dezinfecțiacăilor de accesîn încinta spitalului și s-au instituit noi proceduri de dezinfecţie în interior, potrivit protocoalelorimpuse de situație

Personalul medical și auxiliara fost instruit cu privire la purtarea echipamentului de protecție.

20 de medici militari vor suplimenta echipele de medici militari în următoarele 2 săptămâni

MApN a dispus prin Direcţia Medicală suplimentarea cu personal medical militar, la cererea noiiechipe manageriale.

Începând de sâmbătă, mai multe cadre medicale vor fi detașate la Spitalul Județean Suceava pentru următoarele 2 săptămâni, perioadă în care vor continua să asigure continuitatea activității medicale. Este vorba despre 10 medici militari, de diferite specialităţi (anestezie, boli infecţioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgenţă)şi 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca.

La sfârșitul aceastei perioade, personalul medical va fi înlocuit cu o altă echipă din cadrul aceleiași unități medicale clujene.

Cazarea şi hrana personalului detașat, vor fi asigurate gratuit deautorităţilor localedin județul Suceava.

Spitalul va fi complet operațional și va putea prelua și pacienți care nu sunt infectați cu noul coronavirus

Spitalul rămâne deschis pentru toatetipurile de urgențe medicale și chirurgicale,atât pentrupaciențiiinfectați cucoronaviruscât și pentru cei care nu au contactat virusul, prin eforturile noii echipe.

Deasemenea, s-au luat toate măsurile pentru asigurareamaterialelor sanitare şi amedicamentelor necesare pentrudesfășurarea activității în condiții de siguranță, a transmis biroul de presa al MApN.

Cum s-a ajuns la închiderea celui mai important spital din județ

Situația a devenit un focar periculos de coronavirusla Spitalul Județen după o serie de greșeli managerialeși nerespectarea procedurilor impuse de pandemie: amestecarea pacienților bolnavi cu cei sănătoși, convocarea medicilor suspecți de coronavirus, la spital, la un loc cu cei sănătoși.

Mai mult, medicii s-au plâns de lipsa echipamentelor de protecțiede pe secții, în timp ce în depozitele spitalului ar fi fostmateriale, dar nu există o organizare pentru ca acestea să fie distribuite celor care trebuiau protejați.

Reamintim căarmata a preluat conducerea Spitalului Județean din Suceava, după ce conducerea anterioară nu a putut face față situației șiși-a dat demisia, la o săptămână după ce a fost numită.

Mai mult de 700 de cazuri au fost înregistrate în județul Suceava, dintre care 200 de cadre medicale, ceea ce îl facecel mai mare focar de COVID-19 de pe teritoriul României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`