Companiile Biontech și Pfizer au anunțat că vaccinul lor împotriva COVID-19 asigură o protecție de 95%

Companiile Biontech și Pfizer au anunțat că vaccinul lor împotriva COVID-19 asigură o protecție de 95%
Foto: pixabay.com

Compania de biotehnologie Mainz Biontech și partenerul său Pfizer au anunțat astăzi că, după efectuarea analizei finale a eficacității în studiul lor în curs de fază 3, candidatul lor la vaccin COVID-19 pe bază de ARNm, BNT162b2, a îndeplinit toate studiile obiective principale de eficacitate.

Eficiența vaccinului COVID ar fi de 95%

Într-un prim studiu, vaccinul a demonstrat o eficacitate de peste 90%. Companiile au publicat, de asemenea, date pozitive cu privire la siguranța vaccinului, pe care le-au identificat ca o etapă importantă pentru aprobarea de urgență în Statele Unite. Acum vor să depună cererea la autoritatea sanitară americană FDA în câteva zile.

Analiza datelor indică o rată de eficacitate a vaccinului de 95% (p marketscreener.com.

Prima analiză obiectivă primară se bazează pe 170 de cazuri de COVID-19, așa cum se specifică în protocolul de studiu, dintre care 162 de cazuri de COVID-19 au fost observate în grupul placebo comparativ cu 8 cazuri în grupul BNT162b2.

Eficacitatea a fost consecventă în funcție de vârstă, sex, rasă și etnie. Eficacitatea observată la adulții cu vârsta peste 65 de ani a fost de peste 94%. Au fost 10 cazuri severe de COVID-19 observate în studiu, cu nouă dintre cazuri care au apărut în grupul placebo și unul în grupul vaccinat BNT162b2.

Până în prezent, Comitetul de monitorizare a datelor pentru studiu nu a raportat nicio problemă serioasă de siguranță legată de vaccin.

Singurele evenimente adverse de gradul 3 (severe) solicitate mai mari sau egale cu 2% în frecvență după prima sau a doua doză au fost oboseala la 3,8% și cefaleea la 2,0% după doza 2.

Obiectivul de siguranță a fost atins

Companiile au anunțat că s-a atins obiectivul de siguranță cerut de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru autorizarea utilizării de urgență (EUA).

Pfizer și BioNTech intenționează să depună o cerere către FDA în câteva zile pentru o licență pe baza totalității datelor de siguranță și eficacitate colectate până în prezent, precum și a datelor de fabricație referitoare la calitatea și consistența vaccinului. Aceste date vor fi transmise și altor agenții de reglementare din întreaga lume.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie