Comisarul european Corina Creţu: Nu există prevederi referitoare la penalizarea statelor care resping cota propusă de CE privind primirea imigranților

Comisarul european Corina Creţu: Nu există prevederi referitoare la penalizarea statelor care resping cota propusă de CE privind primirea imigranților
Foto: ziuanews.ro

Comisarul european Corina Creţu a declarat că prevederile din acordurile de cooperare nu prevăd nicio penalizare a statelor care refuză cotele de refugiați propuse de Consiliul European, potrivit Mediafax.

„În calitate de Comisar European pentru Politica Regională, precizez că în Acordurile de Cooperare şi Programele Operaţionale pentru actuala perioadă de programare (2014 – 2020) nu există prevederi referitoare la penalizarea sau restricţionarea accesului statelor membre la Fondurile Structurale Europene şi la Fondurile de Investiţii în situaţia în care un stat membru respinge cota propusă de CE privind primirea migranţilor”, a transmis Creţu.

Comisarul european a mai precizat că politica de Coeziune va juca un continuare un rol important în criza migrației, în special pe integrarea socială a imigranților ilegali și că „în perioada de programare 2014-2020, peste 20 de miliarde de Euro din Fondul European de Dezvoltare Regională alocate tuturor statelor membre sunt destinate măsurilor care vor genera creştere economică şi dezvoltare şi care vor susţine implicit integrarea socială, inclusiv a migranţilor legali”.

De asemenea, potrivit președintelui Consiliului European se analizează că fondurile destinate Politicii de Coeziune să “aibă o contribuţie mai mare pe viitor în abordarea problemei migraţiei, iar această contribuţie este posibilă în special în cadrul programelor de cooperare transfrontalieră şi a strategiilor macro-regionale”.

Ideea că țările care resping cotele obligatorii de imigramți propuse de CE ar trebui penalizate a fost exprimată de cancelarul Austriei, Werner Faymann, care a declarat că o astfel de sancțiune ar punea fi reducerea accesului la fonduri structurale europene.

Și consilierul prezidențial Leonard Orban a precizat că noul plan al CE prevede ca țările care nu vor imigranți să plătească o sumă raportată la PIB – 0,002%, timp de un an de zile. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`