Colectiv: Aproape 2 luni de la tragedia din club. 63 de tineri au murit și peste 100 au fost răniți

Colectiv: Aproape 2 luni de la tragedia din club. 63 de tineri au murit și peste 100 au fost răniți

Sunt aproape 2 luni de când iadul s-a dezlănţuit în clubul Colectiv din Capitală. Este de departe, cea mai mare dramă care a marcat România în 2015.

Vineri, 30 octombrie, poate fi considerata cea mai neagră noapte din istoria ultimilor ani ai României. Din cauza corupţiei şi a ignoranţei autorităţilor faţă de cetățeni, 63 de tineri şi-au pierdut viaţa în Clubul Colectiv şi peste 100 au fost răniţi.

Goodbye to Gravity a vrut să lanseze un album, dar tragedia de pe urmă a declanşat o revoluţie.

Totul a pornit rapid de la niște banale efecte pirotehnice. Două artificii au vrut să încălzească atmosfera, însă au declanşat iadul. Odată aprinse artificiile, a mai durat doar câteva secunde pâna când flăcările au cuprins întreaga încăpere.

Moartea i-a desparţit şi pe membri trupei Goodbye to Gravity, care concertau în seara fatidică. Chitaristul Vlad Țelea a decedat în timpul incendiului iar colegul său Mihai Alexandru a pierdut lupta o zi mai târziu, la spital. Pe 8 noiembrie a murit toboșarul Bogdan Enache, iar pe 11 noiembrie Alex Pascu de la bass a încetat din viață. Singurul supraviețuitor este Andrei Găluț.

În timp ce familiile isi plangeau morții, anchetatorii încercau să descopere vinovaţi. Numai că încă din noaptea tragediei si pânâ acum bâlbele în rândul autorităților s-au ținut lanț. Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost cel care tinea să spună atunci că acel club al morţii nu avea probleme.

Nu de aceeași părere au fost și procurorii anticorupție, care au deschis un dosar pe numele lui Piedone și a altor 2 funcționari din Primăria sectorului 4. Asta după ce Piedone a demisionat din funcția pe care o deținea. La începutul lunii decembrie, procurorii DNA au anuntat că extind cercetările în cazul fostului edil si au cerut cautiune pentru controlul judiciar de 1,5 milioane lei.

Potrivit documentelor, la Colectiv au ajuns de mai multe ori doi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaşii de Urgenţă. Raed Arafat s-a plâns ulterior că a fost mințit de șefii ISU. Ba chiar a rabufnit la adresa presei.

Şi doi dintre patronii clubului Colectiv au reuşit să scape de arest în data de 21 decembrie. Paul Gancea și Costin Mincu au părăsit arestul central în urma deciziei definitive a instanţei.

Pentru reprezentanții firmei de artificii s-au luat masurile asiguratorii, acestia fiind plasati însa in arest la domiciliu. Procurorii au descoperit ca angajatul firmei de artificii a încalcat regulamentul de montare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`