CNCAV anunță că starea de sănătate a unui bărbat s-a agravat după a doua doză de vaccin Pfizer: Totul s-a întâmplat în timpul unei proceduri hemodializă, iar asocierea cu vaccinarea este o coincidență

CNCAV anunță că starea de sănătate a unui bărbat s-a agravat după a doua doză de vaccin Pfizer: Totul s-a întâmplat în timpul unei proceduri hemodializă, iar asocierea cu vaccinarea este o coincidență
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un pacient de 64 de ani, dependent de dializă a început să se simtă rău după administrarea celei de-a doua doze a vaccinului anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech. În cele 15 minute petrecute la centrul de vaccinare, după administrarea rapelului, starea sa de sănătate a fost bună, însă aceasta s-a agravat ulterior, atunci când bărbatul a mers să facă procedura de dializă. Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activității de vaccinare anti-COVID-19 (CNCAV) au transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că deteriorarea stării de sănătate a acestuia are legătură că afecțiunile cronice de care el suferă și nu este un efect al administrării vaccinului.

Starea de sănătate a unui bărbat s-a degradat după administrarea dozei de rapel

Potrivit CNCAV, bărbatul a primit prima doză de vaccin pe 26 ianuarie, iar pe 16 februarie i-a fost administrat rapelul.

”Potrivit datelor puse la dispoziție de DSPMB, este vorba despre un pacient în vârstă de 64 de ani, cu multiple boli cronice, aflat în procedură de dializă cronică, căruia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer (Comirnaty), la data de 26 ianuarie a.c., iar doza a II-a, în ziua de 16 februarie a.c., la un centru de vaccinare deschis în proximitatea cabinetului în care făcea dializă.

După rapel, pacientul a fost supravegheat conform procedurilor timp de 15 minute, perioadă în care starea sa de sănătate a fost bună. Ulterior, acesta s-a deplasat într-un corp alăturat al clădirii centrului de vaccinare pentru efectuarea ședinței de hemodializă. Înainte de începerea procedurii, pacientul prezenta o stare generală bună, cu ușoară dispnee și tensiune arterială crescută, simptomatologie asociată cu afecțiunile preexistente”, se arată în comunicatul CNCAV, citat de G4Media.

CNCAV: Asocierea cu vaccinarea reprezintă un eveniment coincident

Sursa citată menționează să starea pacientului s-a degradat în timpul procedurii de dializă, fiind nevoie de intervenția echipei medicale pentru ca acesta să fie stabilizat. Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență București.

”S-a decis începerea procedurii de hemodializă, însă în timpul acesteia, starea generală a pacientului s-a agravat. Echipa medicală a intervenit imediat, l-a stabilizat și a solicitat transportul de urgență a pacientului la Spitalul Clinic de Urgență București. În prezent, starea de sănătate a pacientului este stabilă, conform informațiilor transmise, fiind atent monitorizat de cadrele medicale de specialitate din Secția Anestezie – Terapie Intensivă (ATI)”, se mai menționează în comunicatul citat.

Reprezentanții CNCAV precizează că degradarea stării de sănătate a bărbatului la scurt timp după rapel ”reprezintă un eveniment coincident”.

”Pe baza informațiilor puse la dispoziție până în prezent, se concluzionează că deteriorarea stării pacientului este cauzată de progresia bolilor cronice de fond dezechilibrate anterior vaccinării. Astfel, asocierea cu vaccinarea reprezintă un eveniment coincident”, mai transmite CNCAV.

O femeie din Olt a suferit un șoc anafilactic după vaccinarea cuAstraZeneca

Pe de altă parte, CNCAV a anunțat luni că o femeie din Olt a suferit un șoc anafilactic după ce a primit prima doză din vaccinul AstraZeneca. Este vorba despre o femeie de 46 de ani care nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice, potrivit sursei citate.

Totul s-a întâmplat duminică, la aproximativ 10 minute după vaccinare. Femeia a primit îngrijiri medicale de urgență, iar în acest moment se află în stare bună, sub supraveghere medicală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:26 - Panourilor fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025