Cine este hackerul împușcat la Bacău? ‘Am câştigat peste 100.000 de euro, dar nu pentru că aveam nevoie de bani’

Cine este hackerul împușcat la Bacău? 'Am câştigat peste 100.000 de euro, dar nu pentru că aveam nevoie de bani'

Un tânăr de 21 de ani a fost împușcat mortal, luni seară, în jurul orei 20,30,în scara unui bloc depe strada Alecu Russo din Bacău.

Conform unor surse din poliție, victima a fost împușcată cu trei gloanțe, în cap.

Tânărul este hacker, el fiind condamnat în trecut la cinci ani de închisoare pentru infracțiuni informatice, scrie Desteptarea.ro.

Tânărul a intrat în atenția autorităților pe când avea doar 14 ani. Atunci a fost prima dată condamnat pentru fraude informatice. În 2014, a fost oficial acuzat că a folosit fără drept datele de identificare ale cardurilor bancare ale mai multor persoane din ţară, dar şi din străinătate şi a folosit date fictive pentru a face comenzi pe mai multe site-uri de unde a cumpărat o serie de bunuri şi produse.

“Am câştigat peste 100.000 de euro, dar nu pentru că aveam nevoie de bani”, mărturisea tânărul.

Polițiștii au precizat atunci că părinții, deși oameni cu “multă carte”, au pierdut controlul asupra adolescentului.

“La momentul ăla nu ştiam exact ce urmează să se întâmple, dar având asigurarea avocatului şi a altor persoane în domeniu pe care le-am consultat, respectiv că „o să îţi aplice o măsură neprivativă de libertate, cel mai probabil libertatea supravegheată. Nu ai ce să păţeşti, că aveai 14 ani când ai făcut faptele, ai recunoscut şi ai colaborat, chiar nu are ce să ţi se întâmple”. Bazându-mă astfel pe aceste cuvinte, nu am acordat prea multă importanţă la ceea ce avea să se întâmple…”, povestea el.

Micul hacker a fost însă închis într-un centru de detenţie pentru minori.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`