Cel mai bogat om din lume, ameninţat cu ghilotina. Protest în fața casei multimiliardarului Jeff Bezos, patronul Amazon (VIDEO)

Cel mai bogat om din lume, ameninţat cu ghilotina. Protest în fața casei multimiliardarului Jeff Bezos, patronul Amazon (VIDEO)

Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din lume. Fondatorul Amazon a adunat o avere impresionantă, de peste200 de miliarde de dolari, depășindu-l astfel pe Bill Gates, creatorul companiei Microsoft.

În acest context, mai mulți protestatari s-au adunat la reședința din Washington a multimiliardarului, cerând salarii mai mari pentru angajații companiei Amazon.

Protestul a fost unul inedit, manifestanții construind o ghilotină în mijlocul drumului.

Protest în fața casei multimiliardarului Jeff Bezos

Grupul de protestatari a cerut un salariu minim de 30 de dolari pe oră pentru angajaţi, dublu față de venitul actual. Chris Smalls, un angajat concediat de la Amazon, tot pentru proteste, a condus manifestația.

Angajații spun că intenționează să repete protestul în fața fiecărui sediu al companiei Amazon din SUA.

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume

Suma record a lui Bezos, de peste200 de miliarde de dolari, este considerată de Forbes cea mai mare dobândită de vreun pământean.

Nu se știe exact câți bani a adunat Bezos în conturi, însă suma variază între202 și 204,6 miliarde de dolari, potrivit estimărilor făcute de Bloomberg și Forbes. Astfel, Bill Gates a fost retrogat pe locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume, având o avere netă de aproximativ 116,1 miliarde de dolari.

În plus, criza COVID-19 nu a afectat compania Amazon, ci din contra, a propulsat-o. În acest an, deoarece consumatorii s-au orientat către comercianții online pentru achiziționarea de bunuri esențiale.

Bezos ar fi fost chiar mai bogat de atât, dacăsoția sa nu mar fi primit a primit 25% din acțiunile companiei,care valorează acum 63 de miliarde de dolari, în urma divorțului de anul trecut.Această mișcare a propulsat-o pe MacKenzie Scott, în vârstă de 50 de ani, în topul celor mai bogatefemeidin lume.

Cine este iubita lui Jeff Bezos

După divorț, cel mai bogat om din lume a fost surprins de multe ori în public la brațul partenerei sale care este cu cinci ani mai mică decât el.

Lauren Sanchez, căci așa se numește iubita lui Jeff Bezos, a fost în trecut jurnalist și pilot de elicoptere, iar mai apoi s-a reprofilat și a început să cocheteze cu aviația, unde a activat ca pilot de elicopter, pentru ca mai apoi să-și fondeze propria companie de înregistrări aeriene.

De-a lungul timpului, jurnalista americană a câștigatPremiul Emmy, reporter de divertisment, personalitate media, actriță, producător, pilot și antreprenor.

Jeff Bezos și LaurenSanchezs-au cunoscut după ce Bezos a apelat la firma actualei sale partenere pentru filmarea unor clipuri de promovare ale companiei sale de rachete, Blue Origin.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`