Cazul Onești. Conducere intermară la IPJ Bacău. Ministrul Lucian Bode a semnat ordinul. Cine va conduce structura în următoarele trei luni

Cazul Onești. Conducere intermară la IPJ Bacău. Ministrul Lucian Bode a semnat ordinul. Cine va conduce structura în următoarele trei luni

Inspectoratul de Poliție Județean Bacău va avea o conducere interimară pentru trei luni după ce vechii șefi au fost înlăturați din funcții în contextul intervenției ratate din cazul crimelor de la Onești. Astfel, începând din data de 5 martie, comisarul șef de poliție Buliga Toader a fost împuternicit, printr-un ordin ministrului Afacerilor Interne, să exercite, timp de trei luni, atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, anunță Poliția Română.

Cine este Toader Buliga, noul șef interimar al IPJ Bacău

”Comisarul șef de poliție Buliga Toader are peste 25 de ani de experiență în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2009 exercitând atribuții manageriale în mai multe structuri, printre care, în perioada 2016 – 2018, la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În perioada 2018 – 2020 a ocupat funcții de conducere în cadrul Corpului de Control al ministrului, iar, din luna august 2020 și până în prezent, a ocupat funcția de director general adjunct în cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane din M.A.I.”, se arată în comunicatul de presă transmis, vineri, de Poliția Română.

Și tot începând din 5 martie, comisarul șef de poliție Constantin Dragoș Bălău a fost împuternicit să exercite, pentru trei luni, atribuțiile funcției de adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, mai arată sursa citată.

Cu o experiență de peste 23 de ani în cadrul structurilor MAI, Bălău conduce din anul 2005 Poliția Muncipiului Roman.

Șefii IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, schimbați după intervenția eșuată de la Onești

Pe 3 martie, la două zile după tragedia de la Onești, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat înlocuirea conducerilor IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti.

Șefilor de la IPJ Bacău, Bode le-a reproșat că nu au valorificat toate datele și nu au alocat toate resursele de care dispuneau.

„La comanda IPJ Bacău se afla adjunctul unităţii care s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului”,a spus ministrul.

Despre conducerea Poliției Onești, Lucian Bode a spus că a ignorat trecutul infracțional al agresorului și amenințările pe care acesta le-a formulat.

„Măsurile dispuse la faţa locului au fost deficitare. Conducerea Poliţiei Oneşti nu a tratat corespunzător solicitările negociatorului”, a mai precizat Lucian Bode.

Pe 1 martie, Gheorghe Moroșan, un bărbat de 68 de ani care pierduse în instanță un apartament, în urma cu 10 ani, a mers la locuința respectivă, i-a sechestrat pe cei doi muncitori care merseseră să facă renovări şi i-a ucis. În prezent se fac cercetări in rem pentru omor. Autorul nu a putut fi audiat dupăce a fost rănit în timpul intervenției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:49 - Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)
17:49 - 64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei
17:47 - Primele imagini cu CRBL, după intervenția estetică pe care și-a făcut-o. Cum arată acum artistul: „Sper ca recuperarea să fie ușoară” (FOTO)
17:44 - Guvernul Italiei, criticat după ce i-a glorificat pe soldații dictatorului fascist Benito Mussolini
17:32 - Bogdan Matei (PSD): Dacă mă uit la structura lui, îmi doresc ca Simion să nu fie pus în discuții pentru turul 2 sau, Doamne ferește, să câștige un astfel de personaj alegerile prezidențiale în România (VIDEO)
17:18 - Un adolescent s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot AI inspirat din Game of Thrones, spune mama lui. Își dădeau mesaje de dragoste și cu conținut sexual
17:11 - Tânăr de 26 de ani, ucis în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost prinși
17:09 - Turcia a lansat atacuri aeriene în Siria și Irak după atacul de la sediul companiei naționale aerospațiale turce de lângă Ankara
17:07 - Obiectele de bucătărie din plastic închis la culoare ar putea conține substanțe care să ne afecteze sănătatea. Cu ce le putem înlocui
17:06 - Silviu Coșa (PNL): Este o perioadă în care sondajelor nu trebuie să li se dea foarte multă credibilitate. Din păcate, devin un instrument de manipulare (VIDEO)