Cât costă testul de depistare a noului coronavirus, obligatoriu de mâine la intrarea în Grecia

Cât costă testul de depistare a noului coronavirus, obligatoriu de mâine la intrarea în Grecia
Foto: Captură B1 TV

Odată cu creșterea numărului de cazuri dse coronavirus, Grecia a impus noi restricții pentru românii care vor să își petreacă vacanțele pe teritoriul elen, una dintre acestea fiind obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test pentru coronavirus. Cei care se află în această situație trebuie să știe că testele au un cost variat.

Cât costă testul de depistare a noului coronavirus

Astfel, românii care merg în Grecia în această perioadă trebuie să completeze, cu cel puțin 24 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic, iar din 15 iulie, autoritățile elene vor condiționa intrarea în baza unui test negativ SARS-CoV-2 nu mai vechi de 3 zile, plus formularul electronic.

Dacă în urmă cu câteva zile singurele centre unde se efectuau teste pentru coronavirus erau clinicile private, începând de luni românii pot efectua teste la cerere, contra cost, și în centrele DSP.

În funcție de tipul unității de testare, dacă este de stat sau privată, precum și în funcție de durata aflării rezultatelor, prețurile variază considerabil. Astfel românii care aleg DSP-urile pentru efectuarea testelor pentru deistarea noului coronavirus trebuie să scoată din buzunar 250 de lei, iar aflarea rezultatului poate dura între 48 și 72 de ore, așa cum au declarat pentru B1.RO un reprezentant al DSP Vrancea.

Cei care optează însă pentru clinicile private din București sau din marile orașe, trebuie să știe că prețul unui test variază între 280 și 350 de lei. Cel de 350 de lei este un test al cărui rezultat este primit în 24 de ore, iar la cel de 280 de lei rezultatul este primit în 48 de ore.

Noirestricţii de circulaţie impuse înGrecia

Guvernul de la Atena a decis ca, începând de marți, toți turiștii care intră în țară prin vama Kulata-Promachonas trebuie să prezinte un test negativ pentruCOVID-19.

Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore. Această măsura a fostdecisă într-o ședință extraordinară de guvern, pe fondul mai multor cazuri deCOVID-19depistate de către autoritățile elene în rândul turiștilor.

Noile restricții intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineața. Pot intra înGreciafără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomați, medici, lucrători în transporturi. De asemenea, trebuie completat în continuare și formularul online de către turiști, cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`