Când se vor relua zborurile dintre Marea Britanie și România

Când se vor relua zborurile dintre Marea Britanie și România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis duminică suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

De luni, 21 decembrie, autoritățile din România au introdus RegatulUnit pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Așadar, carantinade 14ziledevine obigatorie pentru cei care intră în România.

De asemenea, suspendarea zborurilordin și către Marea Britanie este peo perioadă de 14 zile din data de 21.12.2020 ora 19.00.

Art. 1 (1) Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00.00.

Art. 2 Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu excepția zborurilor prevăzute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.

Art. 3 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Astfel de măsuriau luat Olanda, Belgia și Italia, după ce în Anglia a fost descoperită o nouă tulpină de coronavirus. Din primele informații ar avea o rată de transmitere cu 70% mai mare.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a precizat motivele pentru care a luat aceste decizii:

  • având în vedere apariția unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Regatului
  • Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
  • solicitarea Institutului Național de Sănătate Publică
  • analiza factorilor de risc privind apariția noii tulpini întocmită la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției
  • persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național
  • apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate

O nouă variantă deCOVID-19, cu 70% mai transmisibilă, identificată înMarea Britanie

Premierul britanic a anunțat sâmbătă cănoua tulpină de coronavirusidentificată în țară este cu până la 70% mai infecțioasă.

„Cu inima grea trebuie să vă spun că nu putem continua planurile de Crăciun aşa cum erau. Consider sincer că nu există altă alternativă”, a spusBoris Johnson, menționând că Londra și sud-estul Angliei, vor fi plasate într-un nou nivel de restricții, nivelul 4.

Începând de miercuri,Londraşi mai multe comitate învecinate vor trebui să-şi închidă barurile şi restaurantele, va fi limitată şi mai mult socializarea, dar şcolile rămân deschise.

De asemenea, persoanelor din zona 4 le vor fi interzise reunirile cu alte persoane în perioada Crăciunului. Ceilalţi englezi îşi vor putea vedea prietenii şi rudele doar o zi. Planurile iniţiale includeau o relaxare de cinci zile a restricţiilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat căMarea Britaniea raportat noua tulpină, dar a adăugat că mutaţiile nu sunt neobişnuite, o opinie reiterată şi de alţi câţiva experţi.

„Am identificat o nouă variantă decoronavirus, care ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă în sud-estul Angliei. Analizele iniţiale sugerează că această variantă creşte mai repede decât variantele existente.Trebuie să subliniez în acest stadiu că deocamdată nu există nimic care să sugereze că ar fi mai probabil ca această variantă să provoace o afecţiune gravă, iar ultimele date clinice arată că este foarte improbabil ca această mutaţie să nu răspundă unui vaccin”, a explicat ministrul britanic al Sănătăţii,Matt Hancock.

„Am observat în ultima săptămână o creştere foarte puternică, exponenţială, a virusului laLondra, Kent, în părţi din Essex şi Hertfordshire. Nu ştim cât de mult aceasta este din cauza noii variante (de SARS-CoV-2), dar, indiferent care ar fi cauza, trebuie să acţionăm rapid şi decisiv”,a mai indicat oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)