Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns la 695 decese. Ultimele două victime raportate sunt din Bacău

Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns la 695 decese. Ultimele două victime raportate sunt din Bacău
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns, joi dimineață, la 695 de decese. Ultimele două victime raportate de Grupul de Comunicare Strategică sunt pacienți din județul Bacău, în vârstă de 51, respectiv 79 de ani.

Ultimele victime ale COVID-19 în România

Epidemia de coronavirus a răpus și un bărbat de 51 de ani din județul Bacău. Acesta a ajuns pe 15 aprilie în Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, iar o zi mai târziu a fost transferat la ATI secție Boli Infecțioase. A fost confirmat cu COVID-19 tot pe 16 aprilie și a decedat pe 29. „Comorbidități: DZ dezechilibrat, insulino-dependent, obezitate gradul II”.

Tot în județul Bacău a decedat un bărbat în vârstă de 79 de ani. Acesta a ajuns pe 18 aprilie în Spitalul Municipal Onești, direct în secția de Terapie Intensivă. A fost confirmat pe 20 aprilie, când era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași. A decedat joi, 30 aprilie. Suferea de hipertensiune arterială.

Epidemia de coronavirus – Cele mai recente date

Până miercuri, ora 13.00, în România erau confirmate 11.978 de persoane infectate cu coronavirus. Peste 3.500 erau declarate vindecate și externate, dar alte peste 240 erau internate la secțiile de Terapie Intensivă.

Cele mai multe infectări au fost înregistrate până acum în Suceava (2733), București (1255), Arad (550), Hunedoara (492), Neamț (461), Bihor (449), Timiș (449), Botoșani (446), Brașov (429) și Mureș (423).

695 de persoane depistate cu coronavirus au decedat pe teritoriul României. Cele mai multe erau din Suceava (123), Hunedoara (58), Arad (54), București (51) și Galați (44).

Dincolo de granițe, numărul românilor infectați a ajuns la 2.205. Dintre acești, 88 au decedat, iar 21 s-au vindecat. Cele mai multe cazuri de contaminare în rândul conaționalilor noștri s-au înregistrat în Italia – 1.247. Tot aici au fost consemnate și cele mai multe decese – 27.

Următorul bilanț al epidemiei de coronavirus în România va fi prezentat de către Grupul de Comunicare Strategică, joi, ora 13.00.

Cele mai importante declarații privind evoluția bolii și relaxarea restricțiilor

Şeful Societăţii Române de Microbiologie,Alexandru Rafila, a declarat că nu se cunoaște, de fapt,numărul exact al îmbolnăvirilor, în condițiile în care au fost multe persoane asimtomatice care nici nu au știut că au fost infectate: „Nici nu avem mult, avem 12.000 de cazuri diagnosticate şi, probabil, că au fost de 10 ori mai multe”.

Marți, președintele Klaus Iohannis a declarat că, după 15 mai, viața nu va reveni la normal deoarece, tocmai pentru că vârful epidemiei nu a fost atins, multe dintrerestricțiivor rămâne în vigoare. Tot de atunci, purtarea măștilor de protecție va deveni obligatorie. El a ținut să laude Guvernul PNL pentru că a luatmăsuricu mult înainte ca România să înregistreze primul caz de coronavirus. La acest moment, a precizat el, țara noastră a ajuns la 10.000 detestăripe zi.

Joi, Ludovic Orban s-a arătat încrezător că și de 1 mai românii vor respecta regulile impuse. Premierula mai susținut că există suficiente kituri de testare pentru coronavirusși că autoritățile vor lua măsuri pentru ca prețul măștilor să nu fie unul mare. Cât desprerelaxarea restricțiilor,acesta a precizat că se va realiza treptat, cu o perioadă de 14-15 zile între decizii, pentru a se vedea efectul acestora asupra evoluției epidemiei.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență,a avertizat că dacă situația privind evoluția epidemiei de coronavirus se înrăutățește, atunci procesul de relaxare graduală a restricțiilor ar putea să nu înceapă de la 15 mai:„Dacă vedem că situaţia se înrăutăţeşte, s-ar putea să nu mai fie 15 mai. De asta noi insistăm cu respectarea regulilor. Dacă vedem că situaţia merge altfel decât sperăm, poate că măsuri pe care am vrut să le luăm nu le mai luăm”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie