Bacalaureat 2020. Numărul elevilor care nu au putut susține prima probă a Bacului pentru că aveau temperatură

Bacalaureat 2020. Numărul elevilor care nu au putut susține prima probă a Bacului pentru că aveau temperatură

Niciun elev cu temperatură peste 37,3 grade nu a fost raportat luni în Bucureşti, la proba la Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2020, anunță Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. De asemenea, până la ora transmiterii acestei știri, inspectoratele școlare din țară nu au anunțat ca vreun absolvent al clasei a XII-a să fi fost respins la primă probă din cauza temperaturii peste limita admisă.

Bacalaureat 2020. Numărul elevilor depistați cu temperatură

Mari emoții pentru absolvenții de liceu și părinți. După luni întregi de izolare, tinerii au revenit din nou în sălile de clasă, pentru a bifa probabil una dintre cele mai mari provocări de până acum. I se mai spune „examenul maturității”, o etapă în urma căreia, cei promovați se îndreaptă către învățământul superior.Pentru promovareaexamenului deBacalaureat, absolvenții de liceu trebuie să obțină minim nota 6.

Bacalaureat 2020 a început luni, 22 iunie, cuexamenul la Limba și literatura română, prima probă scrisăa absolvenților liceu. Examenul a început la ora 9:00.

Aproximativ 155.500 candidaţi s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, dintre aceştia aproape 123.800 de absolvenţi de liceu fiind din promoţia curentă, iar 31.800 – din promoţiile anterioare. 17.000 dintre candidaţi sunt din București.

Potrivit Ministerului Educației, examenul este organizat în 1.095 de centre de examen.

Niciun elev cu temperatură peste 37,3 grade nu a fost raportat luni în Bucureşti sau în țară, până acum.

Calendarul examenelor de Bacalaureat

În anii anterior, elevii din clasa a XII-a susțineau probele orale, cunoscute și drept „competențe” urmate apoi de probele scrise. Evaluarea competențelor va fi notată în baza mediei obținute în ultimul an de liceu la materia respectivă

Anul acesta, în contextul pandemiei, adolescenții nu vor mai susține competențele, examenul de Bacalaureat începând direct cu probele scrise, din data de 22 iunie, a anunțat ministrul Educație

Probele scrise

22 iunie 2020 – Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris

23 iunie 2020 – Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris

24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

Când se afișează rezultatele la Bacalaureat

30 iunie 2020 – Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)

1-6 iulie 2020 – Rezolvarea contestațiilor

7 iulie 2020 – Afișarea rezultatelor finale de la BAC 2020

A doua sesiune deBAC2020/ Sesiunea specială

Anul acesta avem în premieră oa doua sesiune a Bacalaureatului.

În sesiunea specială aexamenului deBacalaureatvor putea participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, cei care au fost în izolare, carantină sau cei care nu au reușit să ia parte la prima sesiune din diverse motive medicale.

În sesiunea specială, probele scrise sunt programate pentru 6,7 și 8 iulie.

Bacalaureat 2020. Regulile după care se va desfășura

Candidații la Bacalaureat 2020 nu au voie să intre în sălile de examen cutelefoane mobile, căști audio,mijloace electronice de calcul sau de comunicare,ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete,manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne,lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.

Absolvenții de liceu nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`