Bacalaureat 2020. Câte note de 10 au luat elevii la Bacul de anul acesta

Bacalaureat 2020. Câte note de 10 au luat elevii la Bacul de anul acesta

Rezultatele la Bacalaureat 2020 au fost publicate pe 30 iunie, atât online, pe edu.ro, cât și la avizierele școlilor, elevii putând să-și afle media utilizând codul unic primit la finalul probelor de examen.

Câte note de 10 s-au obținut la Bacalaureat 2020

Potrivit edupedu.ro, 232 dintrecandidaţi au luat media 10, fiind astfel cel mai mare număr de medii maxime din ultimii 16 ani.

În plus, cei care au avut în toate clasele de liceumedii generale de minimum 9,50, iar la examenul deBacalaureat au obţinut media 10, vor primi diplomă de merit.

Rezultatele raportate pe țară sunt disponibile AICI, iar cele pe fiecare județ în parte pot fi consultate, online, AICI.

Cum se calculează media generală la examenul de Bacalaureat

Media de trecere la BAC trebuie să fie minimum 6 (șase).Pentru a calcula media finală a examenului de bacalaureat, trebuie urmată o formulă. Media aritmetică – suma unui număr de variabile împărțit la numărul lor. Media aritmetică = (a+b)/2. În cazul examenului de BAC se susțin trei probe scrise, așadar există trei note.

Astfel, media de BAC se va calcula: (a+b+c)/3.

Cum și când poți depune contestație la Bacalaureat 2020

În aceeași zi în care se afișează rezultatele, în intervalul orar 16.00-20.00, dar și pe 1 iulie, între 8.00 și 12.00, absolvenții de liceu vor putea depune contestații.

Contestațiile pot fi depuse / transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, conform ordinului Ministerului Educației și Cercetării, candidații care depun / transmit prin mijloace electronice contestații, completează semnează și depun / transmit, prin mijloace electronice, o declarație-tip în care menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Când se afișează rezultatele finale la Bac

Rezultatele finale, după soluționarea tuturor contestaţiilor, vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

Anul acesta, Ministerul Educației organizează o sesiune specială a Bacalaureatului pentru elevii afectați de pandemia COVID-19. Astfel, Ministerul organizează o etapă specială a BAC-ului (în perioada 29 iunie – 2 iulie), care se adresează absolvenților de liceu care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină/au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele scrise desfășurate în perioada 22-25 iunie 2020, în cadrul sesiunii 3 iunie – 5 iulie.

Sesiune specială pentruBacalaureat 2020

Ministerul Educației a decis să organizeze anul acesta și o a doua etapă a Bacalaureatului, în contextual epidemiei de coronavirus.

La această etapă vor participa doar absolvenţii care au avuttemperatura peste maximul admis, adică 37,3 grade Celsius, cei care au fost in izolare sau carantină, au afecţiuni cronice care pot creşte receptivitatea sau severitatea afecţiunii în contextul pandemiei, sau au fost spitalizaţi/internaţi, în prima etapă a examenelor naţionale, pentru diverse afecţiuni.

De asemenea, Monica Anisiea mai dat asigurări că universitățile vor realiza calendarele de admitere în așa fel încât să permită participarea și absolvenților din sesiunea specială. Cât despre elevii care vor să plece la studii în străinătate, ministrul a dezvăluit că s-a ajuns la un acord cu omologii celorlalte state pentru un calendar comun.

29 iunie – 3 iulie: înscrierea candidaților

6 iulie: Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă

7 iulie: proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă

9 iulie: Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scMonica Anisie a mai dat asigurări că universitățile vor realiza calendarele de admitere în așa fel încât să permită participarea și absolvenților din sesiunea specială. De asemenea, în ceea ce privește elevii care vor să plece la studii în străinătate, ministrul a dezvăluit că s-a ajuns la un acord cu omologii celorlalte state pentru un calendar comun.risă

10 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)

12 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`