Autoritățile au uitat de moartea polițistului Gigină. Ce măsură a luat familia agentului

Autoritățile au uitat de moartea polițistului Gigină. Ce măsură a luat familia agentului

Familia lui Bogdan Gigină s-a săturat să aştepte la nesfârşit să se facă dreptate în cazul morţii poliţistului. Părinţii lui Bogdan au făcut o cerere la Curtea Supremă prin care magistraţii să îi oblige pe procurori să urgenteze cazul, informează B1 TV.

Rudele lui Bogdan Gigină acuză faptul că ancheta, în care este vizat Gabriel Oprea, întârzie nepermis de mult.

Familia agentului a cerut Curții Supreme să constate că ancheta DNA este deja mult prea lungă. Dacă judecătorii vor admite contestaţia, e foarte posibil ca procurorii să fie obligaţi să finalizeze ancheta cât mai repede. Practic, magistrații ar putea să dea un termen în care anchetatorii să dea o soluţie în acest dosar.
În octombrie, Laura Codruța Kovesi declara că ancheta va fi finalizată până la sfârșitul anului, lucru care nu s-a întâmplat: “Suntem în curs de finalizare, nu aş putea să estimez un termen în ceea ce priveşte soluţia, nu pot să spun nici ce soluţie va fi, pentru că aceasta va fi decisă de procurorul de caz, dar cu siguranţă, până la sfârşitul acestui an, dosarul va fi soluţionat”.

”Investigăm şi condiţiile în care s-a produs moartea victimei, practic avem şi infracţiunea care vizează uciderea din culpă şi din această perspectivă s-au făcut mai multe expertize în dosar. Aş reaminti că în cursul anului trecut a apărut o decizie a Curţii Constituţionale care se referă la modul în care este reglementată infracţiunea de abuz în serviciu în Codul penal. Această decizie a determinat şi o reorientare a modului în care noi trebuie să facem ancheta. Trebuie să dovedim o încălcare a unei legislaţii primare, cum spunem noi, adică să stabilim dacă s-a încălcat o dispoziţie prevăzută într-o lege sau într-o ordonanţă de urgenţă. La momentul la care acuzaţiile s-au formulat, ele aveau la bază un regulament privind circulaţia pe drumurile publice. Acesta este motivul pentru care ancheta a trebuit să vizeze şi alte aspecte”, a mai explicat la acea vreme șefa DNA.

Bogdan Gigină a murit într-un accident, pe 20 octombrie 2015, în timp ce însoţea coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Agentul a căzut cu motocicleta într-o groapă care nu ar fi fost semnalizată corect.

Anchetatorii îl acuză pe Oprea că s-a folosit de funcția sa și a impus ca deplasarea să se facă cu viteză foarte mare, ceea ce a contribuit la producerea accidentului. Ar fi încălcat astfel dispozițiile legale.

Gabriel Oprea este una dintre persoanele puse sub acuzare de DNA pentru ucidere din culpă. El a negat mereu acuzațiile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`