Au murit încă 12 români infectați cu coronavirus. Cea mai tânără victimă avea 27 de ani. Bilanțul a ajuns la 282 decese

Au murit încă 12 români infectați cu coronavirus. Cea mai tânără victimă avea 27 de ani. Bilanțul a ajuns la 282 decese
Foto: Hepta - Zuma Press / Cheng Min

Bilanțul deceselor provocate de coronavirus a ajuns, sâmbătă dimineață, la 282. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au murit încă 12 români infectați cu COVID-19. Aceștia erau din Suceava, București, Vaslui, Iași, Hunedoara, Galați, Arad, Mureș și Neamț și aveau vârste cuprinse între 27 și 81 de ani.

Epidemie de coronavirus în România – Ultimele victime raportate

În județul Suceava a murit un bărbat de 70 de ani. Pe 28 martie, el a ajuns la secția Nefrologie a Spitalului Județean. Intrase în contact cu un caz confirmat de la Centrul de Dializă. A fost depistat pozitiv pe 6 aprilie și a murit pe 9. „Condiții medicale pre-existente: dializat, boala renala cronica grd. V, Diabet Zaharat tip II”.

În București a murit un bărbat de 76 de ani. Pe 4 aprilie a ajuns la Spitalul Clinic de Urgență București, iar o zi mai târziu a fost transferat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Colentina. A fost confirmat pe 5 aprilie și a murit pe 10. Condițiile medicale pre-existente nu sunt cunoscute încă.

Victimă a coronavirusului a fost și o femeie de 40 de ani din Vaslui. Pe 29 martie, aceasta a ajuns la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean, iar pe 2 aprilie a fost transferată la secția Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Bârlad. A fost confirmată pe 31 martie și a murit pe 10 aprilie. Suferea de obezitate și diabet zaharat.

În județul Iași a murit un bărbat de 81 de ani. A ajuns la Spitalul Județean pe 8 aprilie și două zile mai târziu a fost transferat la secția neurochirurgie ATI. A fost confirmat tot pe 10, când a și murit. „Condiții medicale pre-existente: Insuficiență cardiacă, anevrism de aorta ascendenta, HTA, boala renala cronica”.

În județul Hunedoara, COVID-19 a făcut trei victime.

Este vorba despre un bărbat de 61 de ani, care suferea de insuficiență hepatică și hepatită etanolică. Pe 31 martie a ajuns la Spitalul Municipal Orăștie. A murit pe 6 aprilie și a fost confirmat pe 8. O femeie de 74 de ani a murit pe 8 aprilie și a fost depistată pozitiv pe 9. Pacienta a fost internată pe 27 martie la secția Medicala a Spitalului Municipal Hunedoara, apoi, pe 6 aprilie, fusese transferată la secția de Boli Infecțioase. „Conditii medicale pre-existente: insuficiență renală cronică, HTA, Diabet Zaharat, cardiopatie ischemică, insuficiență aortică și mitrală”. Cea mai recentă victimă din Hunedoara este un bărbat de 81 de ani, care suferea de hipertensiune arterială. Pe 7 aprilie a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase Hunedoara și transferat în aceeași zi în secția Terapie Intensivă. A decedat pe 8 aprilie și a fost confirmat pe 9.

În județul Galați a decedat un bărbat de 57 de ani, care intrase în contact cu persoane din Spania, ulterior și ele depistate pozitiv. Pe 29 martie a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Galați, iar o zi mai târziu a fost transferat la secția Terapie Intensivă. Tot pe 29 a fost confirmat, iar pe 10 aprilie a murit. „Condiții medicale pre-existente: Diabet Zaharat tip II, obezitate, boala cardio-vasculara, HTA std. II, spondilită anchilozanta”.

A murit și un bărbat de 70 de ani din Arad. Pe 6 aprilie, el a fost internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, secția Boli Infecțioase Adulți. A fost confirmat pe 6 și a murit pe 10 aprilie. „Condiții medicale pre-existente: anemie marcată prin carență de fier, flutter atrial, HTA”.

În județul Mureș a decedat un bărbat de 51 de ani, care suferea de obezitate. El intrase în contact cu un caz confirmat. Pe 28 martie a ajuns la Spitalul Clinic Județean Târgu Mureș, secția Boli Infecțioase, iar pe 29 a fost transferat la Terapie Intensivă. A fost confirmat pe 2 și a murit pe 10 aprilie.

În județul Neamț, COVID-19 a ucis un bărbat de 56 de ani, care a avut „numeroase perioade de spitalizare succesive, posibil contact personal medico-sanitar ulterior confirmat cu COVID-19”. Pe 5 aprilie s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Piatra Neamț pentru un episod de epistaxis. A fost internat la 09:40 și a murit în aceeași zi la 13:20. A fost depistat cu coronavirus pe 9 aprilie.

Cea mai recentă victimă a epidemiei de coronavirus este o femeie de 27 de ani tot din județul Neamț. Pe 16 martie, ea a ajuns cu afecțiuni onco-hematologice la secția Hematologie a Spitalului Județean Piatra Neamț. Pe 4 aprilie a fost transferată la Terapie Intensivă. A fost confirmată pe 29 martie și a murit pe 10 aprilie. „Pe perioada internarii in sectia de hematologie a fost îngrijită de o asistentă medicală, care a fost contact cu un pacient ulterior confirmat cu COVID-19. Condiții medicale pre-existente: sdr. mielodisplazic, pancitopenie severa”, mai precizează Grupul de Comunicare Strategică.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ CU VICTIMELECOVID-19DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Infectări cu COVID-19 în România – Cel mai recent bilanț

Potrivit celei mai recente informări a Grupului de Comunicare Strategică, de vineri, ora 13.00, în țara noastră au fost raportate în total 5.467 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. 729 de persoane erau vindecate, dar peste 180 de pacienți erau la acea oră internați în secțiile de Terapie Intensivă.

Peste 25.200 de oameni erau în carantină instituționalizată și peste 77.300 în izolare la domiciliu.

Până vineri, ora 13.00, în România au fost prelucrate 55.430 de teste.

Un număr total de 350 de dosare penale au fost deschise pentru zădărnicirea combaterii bolilor și, în ultimul interval de 24 de ore, peste 9.200 de persoane au primit amenzi totale de 20 de milioane lei pentru că nu au respectat restricțiile.

În Diaspora românească erau 684 de oameni infectați, iar 42 au murit.

România e în stare de urgență din 16 martie, din cauza epidemiei de COVID-19, iar președintele Klaus Iohannis este așteptat să prelungească prin decret această stare cu încă o lună.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`