Au murit încă 11 români infectați cu coronavirus. Victimele aveau între 37 și 81 de ani. Bilanțul epidemiei a ajuns la 755 decese

Au murit încă 11 români infectați cu coronavirus. Victimele aveau între 37 și 81 de ani. Bilanțul epidemiei a ajuns la 755 decese
Foto: Hepta - Abaca Press / Blondet Eliot/ABACA

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns, sâmbătă, la 755 de decese. Ultimele victime raportate aveau vârste între 37 și 81 de ani și erau din Bacău, Neamț, Mureș, Brașov, Iași, Argeș șiVaslui.

Ultimele victime ale COVID-19 în România

A decedat o femeie de 65 de ani din județul Bacău. Aceasta a ajuns pe 28 aprilie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Iași, iar a doua zi a fost transferată la Spitalul de Pneumoftiziologie pe secția ATI. A fost confirmată pe 29 aprilie, zi în care a și murit.

În Neamț, victimă este un bărbat de 65 de ani. El a ajuns pe 23 aprilie la Spitalul Neurochirurgie Iași, secția ATI, fiind în stare gravă, intubat. A fost confirmat pe 27 aprilie și a decedat pe 1 mai. „Comorbidități: Diabet Zaharat tip II, HTA”.

În Mureș a decedat un bărbat de 42 de ani. El a ajuns pe 9 aprilie la Spitalul Clinic Județean Mureș – Secția boli infecțioase, iar pe 22 a fost transferat la ATI. A fost confirmat pe 9 și a murit pe 30 aprilie. În localitatea de proveniență evoluează un focar de infecție COVID-19, precizează autoritățile.

În Brașov a decedat un bărbat de 37 de ani. Acesta a ajuns pe 23 aprilie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov – secție ATI Covid, fiind adus intubat. A fost confirmat pe 26 și a încetat din viață pe 30 aprilie.

Tot din județul Brașov era și o femeie de 78 de ani. Pe 15 aprilie, ea s-a prezentat la UPU Spitalul Județean de Urgență Brașov – secție suspecți Covid, pe 17 a fost transferată la Spitalul Pneumoftiziologie Brașov, iar peste două zile, când a fost confirmată, a ajuns la secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov. A murit pe 1 mai. „Comorbidități: HTA, insuficiență mitrală, insuficiență tricuspidiana, insuficiență cardiacă. În comunitatea Apața au fost înregistrate mai multe cazuri cu infecție COVID-19”.

COVID-19 a mai ucis în Brașov un bărbat de 74 de ani. Acesta a ajuns pe 16 mai la Spitalul Județean de Urgență Brașov – secție ortopedie cu fractură medie cervicală stânga, fiind operat, pe 22. A doua zi, a fost transferat la secția chirurgie, prezentând semne ocluzie intestinală cu sindrom de aderență. A fost operat și în acea zi. Pe 26, starea i s-a agravat și este internat la secția ATI COVID a Spitalului Județean Brașov. Pe 20 a fost testat negativ, dar pe 27 rezultatul a ieșit pozitiv. „Comorbidități: HTA, insuficiență renală acută, Sechele AVC cu hemiplegie, insuficiență ventriculară stânga”.

În județul iași a decedat un bărbat de 74 de ani. „Dată internare: 05.04.2020-27.04.2020 Spitalul de Boli Infecțioase Iași, iar în perioada 27.04-30.04.2020 a fost transferat în Spitalul Județean Sf. Spiridondatorită diagnosticării unuei neoplazii de cap de pancreas și a icterului obstructiv. Aici a fost operata, iar în data de 30.04.2020 a fost transferat la Spitalul Clinic de UrgențăProfesor Dr. N. Oblu”. A fost depistat pozitiv pe 5, 16 și 21 aprilie. A murit pe 1 mai. „Comorbidități: HTA, neoplasm cefalopancreatic. Pacientul a facut parte dintr-un focar cu infecție COVID-19 cu debut în data de 22.04.2020 în Spitalul Județean Sf. Spiridon”.

Victimă a epidemiei a fost și un bărbat de 70 de ani din Argeș. Pe 10 aprilie, el a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Pitești – Oncologie pentru tratament. Pe 25, când a fost confirmat, a fost transferat la Spitalul Orășenesc Mioveni. A murit pe 1 mai. „Comorbidități: Neoplasm rectal cu metastaze generalizate, Fibrilație atrială cronică, Boală renală cronică”.

În Vaslui a murit un bărbat de 81 de ani, care stătea într-un cămin de bătrâni. A fost depistat pozitiv pe 27 aprilie și a decedat pe 1 mai. „Comorbiditati: HTA, Boală varicoasă cronică, bronșită cronică”.

În Bacău a mai murit și un bărbat de 66 de ani. Pe 27 aprilie, acesta a ajuns la Spitalul Municipal Onești – ATI, pe 30 a fost depistat pozitiv, iar pe 2 mai a încetat din viață. „Comorbidități: Fibrilație atrială permanentă cu ritm rapid, ICC cls aIIIa, NIHA, Boală renală cronică, Diabet zaharat tipII insulino-necesitant”.

Ultima victimă este un bărbat de 78 de ani tot din Bacău. Pe 20 aprilie, acesta a ajuns la Spital Municipal Moinești – Boli Infecțioase, iar pe 30 a fost transferat la Spital Municipal Onești. A fost confirmat pe 30 aprilie și a murit pe 1 mai. „Comorbidități: Cardiomiopatie dilatativa, HTA gr III, FA permanenta, ICC cls,IV NIHA, Boală renală cronică std III, Diabet zaharat tip II”.

Epidemie de coronavirus în România – Cel mai recent bilanț

Potrivit celor mai recente date furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în România au fost confirmate de la debutul epidemiei12.567 de cazuride infectare cu coronavirus.

755 de români din interiorul granițelor au murit din cauza COVID-19. Un număr de18 deceseau fost raportate numai vineri seară.

În Diaspora, numărul românilor depistați cu coronavirus a ajuns la 2.348. Cei mai mulți locuiesc înItalia(1.387) șiSpania(560). Numărul victimelor a ajuns la 91. Majoritatea se aflau înItalia(29),Marea Britanie(26) și Franța (19). 21 dintre românii confirmați s-au vindecat, majoritatea dinGermania(9) și Franța (8).

Un nou bilanț va fi prezentat sâmbătă, ora 13.00, de Grupul de Comunicare Strategică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`