CORONAVIRUS | Depistarea infectaților cu COVID-19 cu ajutorul smartphone-ului / Apple și Google au lansat tehnologia

CORONAVIRUS | Depistarea infectaților cu COVID-19 cu ajutorul smartphone-ului / Apple și Google au lansat tehnologia

La începutul lunii aprilie, companiile gigantAppleșiGoogleau dezvoltat un parteneriat inedit, pentru a se alătura luptei împotriva nouluicoronavirus.

Mai exact, aceștia au lansat o tehnologie pentru smartphone-uri, care va atenționa utilizatorii dacă au intrat în contact cu o persoană infectată cuCOVID-19, astfel putându-se monitoriza aproximativ o treime din populația lumii.

Tehnologia inovatoare, cunoscută sub numele de „contact-tracing”, este gândită pentru răspândirea nouluicoronavirus, spunându-le utilizatorilor aplicației dacă este cazul sau nu să se izoleze, în cazul în care au intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Un utilizator care va fi ulterior infectat cu noul coronavirus va putea folosi aplicaţia pentru a notifica automat şi anonim contactele recente.

„Toți cei de laAppleșiGooglecredem că nu a existat niciodată un moment mai important pentru a lucra împreună pentru a rezolva una dintre problemele cele mai presante ale lumii”, au spus companiile într-un comunicat comun, noteazăTime.com

Ambele companii și-au pus la dispoziție toate resursele, astfel că tehnologia a fost dezvoltată atât pentru sistemele de operare iOS, cât și pentru Android. Companiile vor lansa, de asemenea, cadre pentru aplicațiile de sănătate publică pentru gestionarea funcționalității.
Peste 20 de ţări de pe cinci continente au solicitat accesul la această tehnologie, după inaugurarea versiunii iniţiale a sistemului, transmite Reuters.

Aplicația nu a fost acceptată de toate guvernele

Aplicația poate ajuta autoritățile să dețină o reapariție potențială a virusului, chiar dacă oamenii își vor relua activitățile obișnuite.

În vreme ce unele țări au salutat tehnologia, deoarece le poate ajuta să testeze şi să izoleze mai multe persoane posibil infectate, într-un timp mult mai scurt decât ar fi putut în mod normal, pe baza informaţiilor oferite de pacienţi, alte guverne au fost nemulţumite de regulile impuse de Apple şi Google, care le limitează capacitatea de a colecta informaţii despre locaţia utilizatorilor, numerele de telefon şi alte detalii, cu toate că cele două companii nu permit autorităţilor să oblige oamenii să folosească aplicaţia.

Alte națiuni au anunțat că dezvoltă propriile aplicaţii în acest sens, dar Apple şi Google au precizat că acestea vor înregistra defecţiuni şi vor consuma bateria dispozitivului.

Testare cu un singur „click”

În următoarele luni, ambele companii intenționează să adauge tehnologia direct în sistemele lor de operare, astfel încât acest software de urmărire a persoanelor infectate cu coronavirus să funcționeze fără a fi nevoie să descarce o aplicație. Utilizatorii trebuie doar să se înscrie, iar această abordare înseamnă că pot fi incluse mai multe personae în acest proiect.

IOS-ulAppleși Android-ulGoogleau aproximativ 3 miliarde de utilizatori, peste o treime din populația lumii, ceea ce ar putea duce la o testare rapidă.

Mai mult, doar consimțământul persoanelor este necesar, iar datele despre locație nu sunt colectate. De asemenea, tehnologia nu va anunța utilizatorii cu care au intrat în contact sau unde s-a întâmplat acest lucru, iar întregul sistem poate fi închis atunci când este nevoie.

Tehnologia de urmărire a persoanelor nu este primul pas împotriva Covid-19 pentru niciuna dintre companii

Googlea lansat un site web de informații în martie, în timp ceApplea lansat propriile instrumente pentru utilizatorii de iPhone.Applea donat, de asemenea, peste 20 de milioane de măști lucrătorilor din domeniul sănătății și a proiectat măști pentru față, iar Verily, o unitate aGoogleparent Alphabet Inc., administrează site-uri de testare a virusurilor în unele părți din California.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:09 - Tudor Chirilă: „Candidații la președinție în marea lor majoritate sunt o rușine. Dar trebuie să mergem la vot. Și să votăm pentru un dezastru cât mai mic”
15:58 - Scandal cu amenințări între membrii unei secții de votare din Capitală. Poliția efectuează cercetări. De la ce ar fi pornit totul
15:43 - Familia lui Gabriel Cotabiță a dat ultimele detalii cu privire la locul unde va fi depus trupul artistului: „Cei ce vor să îi aducă un ultim omagiu sunt așteptați”
15:34 - Robert Sighiartău: „Îndemnăm românii să vină la vot în număr cât mai mare! Vreau să avertizez că în aceste zile circulă tot felul de știri false propagate de tălpile roșii” (VIDEO)
15:05 - Aglomerație la secțiile de vot din București. Oamenii așteaptă zeci de minute, la coadă, pentru a-și exercita votul (VIDEO)
14:47 - Cea mai înaltă femeie din lume și cea mai scundă au stat față în față: „Avem lucruri în comun” (VIDEO)
14:44 - MAI a oferit ultimele detalii cu privire la ce incidente au avut loc în ziua alegerilor prezidențiale, până în ora 14: „Au fost sesizate 80 de posibile incidente, dintre care 43 sunt confirmate”
14:34 - Mesajul unui veteran de război, în vârstă de 100 ani, după ce a votat: “Acum există posibilitatea de a vota ceea ce dorești tu, fără niciun risc”
14:02 - David Popovici, mesaj pentru români după ce a votat la alegerile prezidențiale: „Implicați-vă!”
13:58 - Primarul Sectorul 4, Daniel Băluţă, a votat: „Trebuie să îl alegem pe cel care face parte din această echipă, cel care a luptat alături de noi în ultimii ani, ca viaţa noastră să fie mai bună” (VIDEO)