Andrei Baciu: Până la sfârşitul lunii martie, sosesc 2,5 milioane doze de vaccin produse de Pfizer-BionTech şi 430.000 de doze produse de compania Moderna

Andrei Baciu: Până la sfârşitul lunii martie, sosesc 2,5 milioane doze de vaccin produse de Pfizer-BionTech şi 430.000 de doze produse de compania Moderna
Foto: facebook.com/Andrei.Baciu

Andrei Baciu, vicepreşedintele Comisiei de Vaccinare, a precizat,la Antena 3, că până la sfârşitul lunii martie, vor ajunge 2,5 milioane de doze de vaccin produse de Pfizer-BionTech şi 430.000 de doze produse de compania Moderna.

Andrei Baciumai spus căplatforma de vaccinares-a eliberat noaptea trecută o altă tranșă de sloturi şi oamenii se pot programa la vaccinare în perioada 1-20 martie.

„Aceste noi locuri de programare au devenit funcţionale la 2.30 azi noapte, iar în primele s-au programat peste 2.000 de persoane. Pentru această săptămână, într-adevăr, există o limitare cu privire la numărul de doze care sosesc în România”, a spus acesta, la Antena 3.

„În acest moment, în conformitate cu dozele care au sosit săptămâna aceasta, s-au deschis noi sloturi de programare, pentru perioada 1-20 martie”

„Până la sfârşitul lunii martie, sosesc 2,5 milioane doze de vaccin produse de Pfizer-BionTech şi 430.000 de doze produse de compania Moderna. Vorbim de un estimat de vaccinuri, nu vorbim de cifre certe, pentru că situaţia este în dinamică. S-a întâmplat, săptămâna asta, o mică situaţie prin care a sosit doar jumătate din numărul de doze care trebuia să sosească. Însă aceste doze vor fi recuperate până la sfârşitul lunii martie, prin alocări suplimentare săptămânale.

Toate dozele care vin vor fi alocate automat, însă trebuie să ţinem cont de faptul că pentru vaccinurile aproape sunt necesare două doze. Pe cale de consecinţă noi trebuie să ne asigurăm că fiecare persoană vaccinată are asigurat şi rapelul”, a mai precizat Andrei Baciu, la Antena 3.

Aproape 40.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea a anunțat, joi,căîn ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 39.712 persoane, dintre care 4.030 cu cea de-a doua doză. Au fost raportate 59 de reacţii adverse minore. Numărul total al persoanelor imunizate a ajunsla 348.096.

CNCAV anunţă că, de la ultima raportre, au mai fost vaccinate 39.712 persoane, dintre care 35.682 persoane vaccinate cu 1 doză şi 4.030 persoane vaccinate cu 2 doze.

”Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 348.096, la un număr de 338.252 persoane din care: 328.408 persoane vaccinate cu 1 doză şi 9.844 persoane vaccinate cu 2 doze. Număr total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 59 reacţii comune şi minore – 10 reacţii de tip local şi 49 reacţii generale”, a transmis CNCAV.

Mai este precizat că, dela debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 987 reacţii adverse comune şi minore, din care 337 reacţii de tip local cu durere la locul injectării şi 650 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025
17:23 - Compania Coca-Cola retrage de pe piaţă 28 de milioane de sticle de plastic din cauza unei posibile contaminări. Ce au transmis autoritățile din Austria