Amendă de 10.000 de lei pentru LOFT Mamaia, după petrecerea cu peste 500 de persoane la care nu au fost respectate regulile de siguranță sanitară / Probleme cu distanțarea și în Vama Veche (VIDEO)

Amendă de 10.000 de lei pentru LOFT Mamaia, după petrecerea cu peste 500 de persoane la care nu au fost respectate regulile de siguranță sanitară / Probleme cu distanțarea și în Vama Veche (VIDEO)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a anunțat că patronii clubului LOFT Mamaia au fost amendați cu 10.000 de lei, după concertul de sâmbătă seară la care a cântat Puya și la care au participat peste 500 de persoane. Mai mult decât atât, chiar și administratorul unei firme, care organizase vineri un concert de muzică electronică pe plaja unui camping din Năvodari cu circa 300 de persoane prezente, a fost sancționat cu 30.000 de lei.

Amendă pentru LOFT Mamaia, după petrecerea cu peste 500 de persoane la care nu au fost respectate regulile de siguranță sanitară

Imaginile surprinse sâmbătă seară la LOFT Mamaia și distribuite pe rețelele sociale arată că persoanele prezente la petrecere nu respectă regulile de siguranță sanitară. Nu poartă măști de protecție și nu se conformează măsurilor de distanțare fizică. Atitudinea lor pare relaxată și nimeni nu dă semne că s-ar gândi la riscul reprezentat de noul coronavirus și efectele sale.

„În urma imaginilor difuzate în spaţiul virtual, poliţiştii constănţeni au efectuat verificări la un club din staţiunea Mamaia Nord, unde s-a constatat că în intervalul orar 19,00-19,30 a avut loc o interpretare a artistului Puya, la care au participat mai mult de 500 de spectatori, contrar prevederilor legale. A fost aplicată sancţiunea prevăzută de art. 65 lit. l) din Legea 55/2020, în valoare de 10.000 de lei”, a transmis IPJ Constanţa, potrivit G4Media.

Așadar, nu numai patronii clubului LOFT Mamaia au fost amendați, ci și administratorul unei firme care a organizatun concert de muzică electronică pe plaja unui camping din Năvodari. El a fost sancționatcu 30.000 de lei pentru că nu au fost respectate regulile de siguranță sanitară la evenimentul la care au participat în jur de 300 de persoane. Potrivit IPJ Constanţa, în cazul aceleiaşi societăţi comerciale au mai fost aplicate o amendă de 1.500 de lei pentru că muzica era difuzată la „volum perturbator”, precum şi alte două sancţiuni contravenţionale, a câte 2.500 de lei, pentru că scena nu avea asigurate, în totalitate, „elemente incombustibile”.

Probleme cu distanțarea și în Vama Veche

Fotografiile realizate pe plaja din Vama Veche arată că nici în cea mai sudică stațiune de pe litoralul românesc nu au prea fost respectate măsurile de distanțare fizică. Imaginile susprinse la malul Mării Negre arată oameni care stau foarte aproape unul de celălalt, iar mai nimeni nu pare să poarte mască de protecție, deși numărul de persoane prezente pare a fi unul considerabil.


foto: Facebook @ Dan Mihai Balanescu

România, un nou record negativ de cazuri noi de COVID-19

România a înregistrat un nou record negativ sâmbătă, când a fost anunțat că alte 889 de cazuri noi de COVID-19 au fost depistate pe un interval de 24 de ore – un maxim de la debutul pandemiei de coronavirus. Bilanțul total al fatalităților arată 2.009 decese, iar numărul persoanelor internate în secțiile de terapie intensivă din țară este de 280.

„Nu vreau să fiu nici dur și nici să fac acuzații, dar cred că dacă erau mai responsabili unii politicieni, mai cerebrali, mai patrioți, acum aveam mai puține decese. (…) Acest discurs că vina este a Guvernului vreau să vă spun că este și aici o mică manipulare. Toate deciziile pe care le-a luat Guvernul au fost în baza unor legi. Este ciudat, extrem de ciudat că Avocatul Poporului s-a trezit în această perioadă, exact când noi traversam o apă mare și noi eram în mijlocul vadului”, a fost reacția lui Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, pentru Libertatea,după noua bornă epidemiologică depășită de România.

Demnitarul a mai subliniat că este păcat ca unii politicieni „să promoveze teze, idei, scenarii, conspirații doar pentru a capacita și a cumula unele voturi, neținând seama de o realitate cruntă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie