Alin Țucmeanu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost reținut de DNA, fiind suspectat de luare de mită

Alin Țucmeanu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost reținut de DNA, fiind suspectat de luare de mită
Foto: politicidesanatate.ro

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Alin Ţucmeanu a fost reţinut de DNA. Suspiciunile anchetatorilor vizează o serie de contracte privind modernizarea unui spital, Alin Ţucmeanu fiind suspectat de luare de mită, potrivit B1 TV.

Anchetatorii au făcut percheziţii la domiciliul acestuia, dar şi la ministerul Sănătăţii.

Alin Ţucmeanu este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mita si complicitate la dare de mita. In acelasi dosar a fost retinut si omul de afaceri Cristinel-Spiridon Vodislav

Ţucmeanu este acuzat că, în calitatea de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, i-a aprobabat lui Vodislav un contract de peste 2 milioane de lei pentru achiziţia de aparatura medicală în schimbul promisiunii unei sume de bani.

Procurorii susţin că Ţucmeanu l-a ajutat pe Vodislav sa ia legatura cu persoanele abilitate sa incheie acel contract si că le-a asigurat de seriozitatea omului de afaceri şi de faptul că le va remite suma de 60.000 de euro.

Anchetatorii au făcut percheziții la domiciliul lui Ţucmeanuacestuia dar și la biroul de la Ministerul Sănătății.

Numele acestuia apare și într-un raport al Curții de Conturi din 2011, ce viza cheltuieli nejustificate în valoare de 600.000 de euro de la Spitalul Județean Ilfov. Banii au ajuns și la una din firmele din al cărei acționariat făcea parte Alin Țucmeanu în 2013.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`