Alertă la Centrala Nucleară de la Cernavodă: O instalație electrică s-a supraîncălzit. Angajații au fost evacuați  

Alertă la Centrala Nucleară de la Cernavodă: O instalație electrică s-a supraîncălzit. Angajații au fost evacuați  
sursa foto: SNN/Facebook

O instalație electrică de la Centrala Nucleară de la Cernavodă s-a supraîncălzit, marți, angajații din zona afectată fiind evacuați, informează Știrilor Pro TV. Totul s-a întâmplat în jurul orei 15.00 aproape de laboratorul chimic al Centralei Nucleare.

O instalație electrică de la Centrala Nucleară de la Cernavodă s-a supraîncălzit

Alarma a fost dată de mai mulți angajați care au observat fum în sistemul de ventilație, potrivit precizărilor venite de la reprezentanții Nuclearelectrica.

Echipele de intrevenție au constatat că nu era vorba despre un incendiu. Fumul provenea de la supraîncâlzirea unui dispozitiv electric din sistemul de ventilație. Incidentul ar fi avut loc pentru că protecția de temperatură ridicată a echipamentului nu a funcționat la parametri normali.

De asemenea, reprezentanții Nuclearelectrica au transmis că nici personalul, nici sistemele Centralei Nucleare de la Cernavodă și nici mediul nu au avut de suferit în urma acetui incident.

Comisia Europeană a avizat acordul dintre România și SUA în domeniul cooperăriinuclear-civile

La finalul lunii noiembrie, Ludovic Orban, premier în funcție în acel moment, anunța că acordul interguvernamental între SUA și România în domeniul cooperăriinuclear-civile a primit avizul Comisiei Europene.

„Ministrul Economiei, Virgil Popescu, m-a informat că acordul interguvernamental între SUA și România în domeniul cooperării în nuclear-civil a primit avizul Comisiei Europene. Prin această avizare a proiectului nostru de acord putem spune că suntem mai aproape de construcția reactorului 3 și 4 de la Cernavodă cu parteneri strategici, din SUA și din UE, și suntem foarte fericiți că am primit acest acord din partea Directoratului de Energie al Comisiei Europene care ne va permite să semnăm acordul în forma definitivă și să pornim demersurile pentru construcția reactorului 3 și 4 de la Cernavodă”, spunea atunci Ludovic Orban.

La începutul lunii octombrie, Ministrul Economiei,Virgil Popescu, și Secretarul american pentru Energie,Dan Brouillette, au semnat un proiect de acord interguvernamental pentru cooperare în extinderea și modernizarea programului de energie nucleară civilă din România.

Țara noastră va folosi astfel expertiza și tehnologia Statelor Unite cu o echipă multinațională pentru construcţia reactoarelor 3 și 4, dar și pentru retehnologizarea Unității 1 de la Centrala de la Cernavodă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, declara atunci că ”un termen fezabil” pentru contrucția celor două reactoare este anul 2030.

”Reactorul 2 este construit în 2007, nu are nevoie de retehnologizare. Durata de viață a reactorului 1 se apropie de sfârșit în 2026, de aceea e nevoie de o extindere de duratei de viață. Extinderea duratei de viață cu încă 20 de ani a reactorului 1 va permite continuare funcționării în siguranță a acestuia”, a mai spus Virgil Popescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025
17:23 - Compania Coca-Cola retrage de pe piaţă 28 de milioane de sticle de plastic din cauza unei posibile contaminări. Ce au transmis autoritățile din Austria