Al-Jazeera: Un român, printre persoanele răpite în Algeria

Al-Jazeera: Un român, printre persoanele răpite în Algeria

Un răpitor, care s-a prezentat ca Abu al-Baraa, a declarat joi pentru postul Al-Jazeera, că printre ostaticii din Algeria se află şi un român. Acesta a declarat la postul de televiziune din Qatar că numărul „ostaticilor este în jur 41” şi că aceştia provin din 11 ţări, şi anume Norvegia, Franţa, Statele Unite, Marea Britanie, România, Columbia, Thailanda, Filipine, Irlanda, Japonia şi Germania. Ministerul Afacerilor Externe din România nu a confirmat informația.

„Verificăm, inclusiv prin Ambasada României în Algeria, informaţia apărută privind posibila răpire a unui cetăţean român. În măsura în care vom avea informaţii suplimentare despre această informaţie, le vom comunica cât mai prompt”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Ovidiu Dranga, citat de Mediafax.

Se pare că Preşedinţia ştia despre acest caz încă de miercuri seară, când preşedintele Traian Băsescu ar fi avut o discuţie în acest sens cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean.

Potrivit postului privat algerian Ennahar, care citează o „sursă oficială”, 15 străini, inclusiv un cuplu de francezi, care erau ţinuţi ostatici de islamişti în Algeria au reuşit să scape. Ambasada Franţei a refuzat, însă, să confirme această informaţie.

Răpitorii vor retragerea armatei algeriene, care a încercuit acest complex în domeniul exploatării gazelor, pentru a permite lansarea unor negocieri. Totodată, un britanic, un irlandez şi un japonez, prezentaţi ca ostatici în Algeria, au cerut, joi, pe postul de televiziune Al-Jazeera, retragerea militarilor algerieni care încercuiesc complexul gazifer unde sunt deţinuţi, la solicitarea unuia dintre răpitori.

Islamişti, combatanţi Al-Qaida veniţi din nordul Mali,  au atacat miercuri o instalaţie British Petroleum din Algeria şi au luat ostatici mai mulţi angajaţi ai grupului. (Detalii AICI)

Român răpit în Algeria

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`