Ministerul Justiției: Al cincilea angajat a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Ministerul Justiției: Al cincilea angajat a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Un al cincilea angajat alMinisterul Justiției a fost testat pozitivcu COVID-19, anunță reprezentanții instituției, joi.

Persoana infectată esteangajată în cadruldirecției de resurse umane, însă nua mai fost prezentă în instituție începând cu2 aprilie.

Primele cazuri deCOVID-19din interiorul Ministerului Justițieiau fost raportate în urmă cu o săptămână

Un prim angajat al Ministerului Justiţiei, care lucrează în Departamentul de buget finanţe, a fost confirmat, joi, urmat deunal doilea angajat, care lucrează la direcţia de contencios.

Ceilalți 4 infectați se aflăm în stare bună

Ceilalțipatru angajațiconfirmați cuCOVID-19, sunt într-o „stare de sănătate bună”, deșicel puțin trei dintre ele au avut „simptome ușore” ladebutul bolii, potrivit ministrulului Cătălin Predoiu.

„Am stat de vorbă personal cu trei dintre aceștia, ieri. Au avut câteva simptome ușoare, la debutul acestei stări de boală, în urma cărora au și fost testați, pentru că au solicitat testare simțindu-se relativ rău, însă ieri starea lor era bună și erau practic asimptomatici. Cu cel de-al patrulea încă nu am stat de vorbă, pentru că s-a confirmat abia în cursul serii, foarte târziue seara ieri. O să iau legătura și cu dânsul. Înțeleg de la secretarul de stat, care a discutat cu el, că de asemenea este într-o stare de sănătate bună”, a declarat ministrul.

Dezinfecție la Ministerul Justiției din cauza coronavirusului

Amintim că de vineri până duminică, sediul Ministerului Justiției a fost decontaminat succesiv prin nebulizare, după confirmarea primelor două cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul angajaților.

Ministerul Justiţiei mai transmite că a anunțat Direcția de Sănătate Publică Bucureşti în vederea luării tuturor măsurilor legale.

Maxim 20 de persoane mai lucrează din instituție, precizează Cătălin Predoiu

Referitor la numărul angajaților din minister care lucrează de acasă, ministrul Justiției a declarat nu mai mult de 20 de oameniîncă lucreză la sediulministerului: ministrul, secretarii de stat și cabinetele lor, servicii de informații clasificate două persoane, direcția de avizare patru peroase și direcția de tehnologia informației.

Stareade urgență a fost prelungită cu încă 30 de zile

Președintele României,Klaus Iohannis, a emis marțidecretul pentru prelungirea stării de urgență pe întreg teritoriul țării cu încă 30 de zile. Acesta a motivat măsura precizând că nu este încă momentul pentru ridicarea restricțiilor impuse în România, din cauza modului în care evoluează cazurile de coronavirus.

Șeful statului a explicat că o relaxare a restricțiilor, cum „cer cu inconștiență unii politicieni,ar duce la o creștere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopularea spitalelor și o presiune uriașă pe sistemul nostru sanitar.

Bilanțul românilor care au contactat noul coronavirus

Încă 491 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Astfel, potrivit Grupului de Comunicare Strategică până joi, ora 13.00, pe teritoriul țării noastre au fost identificate 7.707 de pacienți infectați cu coronavirus.

Dintre aceștia, 1.357 de oameni au fost declarați vindecați și au fost externați.

În stare gravă, în secțiile de terapie intensivă din Româniase află în acest moment 243 de persoane infectate cu virusul chinez.

Potrivit autorităților, 392 de decese au fost înregistrate pe teritoriul întregii țări. Majoritatea persoanelor care au murit au suferit complicați din cauza contactării coronaviruslui, pe fondul unor comorbidități.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`