Accidentul din cartierul Andronache. Primarul Sectorului 2 vrea limitarea vitezei în zonă: Locuitorii cartierului nu cred varianta prezentată de șoferiță în fața anchetatorilor (VIDEO)

Accidentul din cartierul Andronache. Primarul Sectorului 2 vrea limitarea vitezei în zonă: Locuitorii cartierului nu cred varianta prezentată de șoferiță în fața anchetatorilor (VIDEO)

Femeia care a provocat accidentul din Capitală, soldat cu moartea a două fete a fost dusă, luni, la audieri, potrivit unor surse citate de HotNews.ro. Între timp, la locul accidentului a mers și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, care spune că în zonă este nevoie de limitatoare de viteză. Edilul a fost întâmpinat de zeci de oameni din cartierul Andronache, nemulțumiți că până acum nu a fost dispusă nicio măsură preventivă împotriva șoferiței de 57 de ani.

Primarul Sectorului 2 a mers în zona Andronache, unde a avut loc accidentul în care au murit două fete

”Sunt mai multe solicitări cu privire la această zonă, la zona Andronache. Există și o decizie pentru zona Andronache, pentru limitarea vitezei cu totul, la 30 de kilometri la oră, este votată, este decisă, trebuie pusă în aplicare. Pentru punerea în aplicare, Administrația străzilor trebuie să-și prioritizeze bugetul și nu a prioritizat bugetul pentru aceste locuri. Decizia cred că este din iunie 2020”, a spus primarul.

Întrebat dacă se poate face ceva în această zonă, unde se circulă cu viteză, primarul a răspuns: ”Foarte rapid nu putem face pentru că avem nevoie să avem atribuții pentru acest lucru. Primăria de sector nu poate cheltui bani pentru lucrurile care nu se află în administrarea proprie. Dacă nu se află în administrarea proprie și cheltuim banii pe ceva de acest fel, se poate chema deturnare de fonduri și vine Curtea de Conturi, vinde DNA-ul la noi. Va trebui să cerem ca străzile să fie în administrația Primăriei de Sector, așa cum este normal, pentru a putea prelua responsabilitatea financiară, legală, dar și posibilitatea de a interveni acolo unde este cazul. Nu este singura zonă care era nevoie de limitatoare de viteză, mai sunt zone în Sector și, din păcate, așteptăm prea mult pentru ca ele să fie implementate. (…) Este una dintre problemele enorme ale Capitalei, aceasta că toată dezvoltarea a fost gândită pentru mașini, nu pentru oameni. Ăsta este un caz extrem și dramatic pentru ce se întâmplă când prioritizăm mașinile șii nu oamenii”.

Ce spun oamenii din zonă despre felul în care s-a produs accidentul

Oamenii nu cred varianta șoferiței care a susținut că a pierdut controlul mașinii după ce ar fi încurcat pedala de frână cu accelerația, ci spun că aceasta s-ar fi certat cu soțul ei în timp ce se afla la volan și ar fi vrut să se omoare.

Potrivit unor surse, femeia care a provocat accidentul mortal din cartierul Andronache ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Ea nu a fost testată cu aparatul etilotest, la locul accidentului, invocând probleme de sănătate, însă i s-ar recoltat probe de sânge.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`