Cozi kilometrice la punctele de trecere a frontierei din vestul țării. 30.000 de oameni au trecut granița fără a se supune controlului epidemiologic (VIDEO)

Cozi kilometrice la punctele de trecere a frontierei din vestul țării. 30.000 de oameni au trecut granița fără a se supune controlului epidemiologic (VIDEO)

Vămile din vestul țării au fost luate cu asalt de zeci de mii de oameni, în primele ore ale zilei de duminică, atât pe sensul de ieșire din țară, cât și la intrare.

Exasperați, oamenii au început să scandeze și să se certe cu forțele de ordine și, așa se face că mai bine de 30,000 de oameni au scăpat fără a fi verificați pentru noul coronavirus, scrie digi24.ro.

Controalele epidemiologice țin cozile în loc la frontiere

Întârzierile au fost provocate de faptul că fiecare persoană trebuia să treacă printr-un triaj epidemiologic, pentru a se stabili că nu prezintă simptomele unei infecții cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore, pe la Nădlac I au intrat 4100 de persoane, iar vameșii au fost copleșiți de numărul mare de persoane care s-au călcat în picioare pentru a ieși din Ungaria. Din cauza tensiunilor provocat de oboseală și frustratre nici o regulă și nici distanțarea socială nu aumai fost respectată.

Din cauza faptului că șoferii stateau de mai bine de 5 ore la cozi interminabile, autoritățile s-au văzut nevoite să deschidă mai multe puncte de trecere a frontierei.

Oamenii au luat cu asalt Vama Borș, abia redeschisă, același lucru care s-a întâmplat și la punctul de trecere Nădlac II, pe care autoritățile au fost nevoite să o folosească, după ce Nădlac Inu a mai făcut față exodului.În acesată perioadă, majoritatea celor care doresc să treacă granița sunt nevoiți să o facă pe căi terestre, pentru că cele mai multe zboruri sunt anulate, din cauza pandemiei.

Poliția de Frontieră, nevoită să supună oamenii la mai multe controale

Alexandra Popescu, purtătorulde cuvânt al Poliției de Frontieră, a declarat, sâmbătăcă la punctul de trecere a frontierei Nădlac, coada la intare în țară se întinde pe aproximativ șapte kilometri, iar timpii de așteptare se prelungesc în condițiile în care persoanele trebuie să treacă prin procedurile de verificare a stării de sănătate.

” La intrarea în țară sunt deschise absolut toate arterele pe care punctul de trecere a frontierei le are, respectiv șase, iar fiecare arteră este asigurată cu polițiști de frontieră unguri și români, pentru că așa este procedura, controlul se desfășoară în comun. Astfel, la intarea în țară, numai în ultimele 24 de ore au intrat 3.000 de persoane, cu aproximativ 800 de mijloace de transport, iar la ieșirea din țară avem undeva la 4.000 de persoane, cu 1.100 de mijloace de transport. Chiar dacă a expirat starea de urgență și suntem în starea de alertă, acele măsuri speciale care s-au luat în toate punctele de frontieră deschise încă sunt aplicabile, în sensul că cine se prezintă la controlul de frontieră prezintă documentele de călătorie polițistului de frontieră care le verifică, după care fiecare persoană în parte este preluată de către colegii noștri de la direcțiile de sănătate publică, aflați în punctele de frontieră, pentru verificarea stării de sănătate și pentru completarea declarației pe proprie răspundere. Astfel, pe lângă numărul ușor crescut de persoane care se prezintă, în acest moment, la punctul de trecere a frontierei Nădlac I, în continuare sunt aceste verificări speciale, ceea ce duce la timpi măriți de așteptare”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie