92 de cadre medicale de la Spitalul Județean din Suceava, depistate cu noul coronavirus: „Încă se testează” (FOTO)

92 de cadre medicale de la Spitalul Județean din Suceava, depistate cu noul coronavirus: „Încă se testează” (FOTO)
foto: Emanuel Ungureanu @ Facebook

Un număr de 92 de cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, anunță Federația Sanitas din România, cu precizarea că „încă se testează”.

„Așa cum anticipam dimensiunea dezastrului o vom avea zilele următoare!Din păcate se înmulțesc cazurile de îmbolnăvire a personalului medical în tot mai multe unități sanitare mari, dar cazul de la Suceava rămâne cel mai afectat!Asigurați echipamente de protecție pentru personalul medical!Testați cu prioritate personalul din spitale!Organizați spitalele adaptat la situația actuală!”, a postat Federația Sanitas din România, marți, pe Facebook.

Vestea vine în contextual în care toți angajații unității medicale au fost chemați la serviciu, luni dimineață, deși unii erau suspectați sau chiar infectați cu noul coronavirus.


foto: Emanuel Ungureanu – Deputat USR @ Facebook

Într-o intervenție telefonnică în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, jurnalistul Cătălin Tolontan declara că este vorba despre o situație fără precedent, însă este de așteptat ca o astfel de criză să apară și în alte unități medicale.

„Este fără precedent, dar nu cred că va fi singurul caz. Aici cred că e vremea raționalității și trebuie să decelăm între ceea ce li s-a întâmplat și altora, ceea ce ni se va întâmpla și nouă, din păcate, pentru că nu am știut să învățăm și ceea ce este particularitatea sistemului nostru de sănătate.

foto: Emanuel Ungureanu – Deputat USR @ Facebook

i alți medici au fost infectați, sunt cifre care urcă până la 10-15% din totalul celor infectați în anumite sisteme medicale. Italia are o mare problemă cu medicii infectați în acest moment, dar la noi lucrurile au început cam devreme”, a declarat Tolontan.

În acest context, jurnalistul susținea că este vorba despre ”o bătălie a cifrelor și a resurselor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`