200 de români vor zbura către Marea Britanie pentru a lucra în agricultură. Mai multe curse aeriene speciale vor fi puse la dispoziția acestora

200 de români vor zbura către Marea Britanie pentru a lucra în agricultură. Mai multe curse aeriene speciale vor fi puse la dispoziția acestora
sursa foto: pixabay

Aproape 200 de români vor zbura joi, de la București spreMarea Britanie pentru a suplimenta forța de muncă în agricultură.

Autoritățile britanice au declarat că au nevoie de aproximativ 80.000 de munictori în agricultură și se tem că din cauza noului cornavirus nu vor putea acoperi necesarul cu localnici.

Zborurile dintre România și Regatul Unit au fost suspendate începând cu5 aprilie, iar călătoriile terestre sunt imposibil din cauza frontierelor închise din întreaga Europă, așa că la dispozițiagrupuluide muncitori s-au puszboruri speciale, operate compania London Air Charter Service (ACS).

Pasagerii vor fi supuși controalelor de sănătate înainte de plecare, iar cei care prezintă simptome de Covid-19 nu va putea urca la bordul avionului. În plus, pentru a limita riscurile de îmbolnăvire, compania ia în calcul ca pasagerii să fie așezați în aeronavălăsând locul din mijloc gol în fiecare rând, astfel într-op aeronnavă cu o capacitate de 189ar urma să zboare doar 126de pasageri.

Numărul deceselor provocate de Covid-19, raportat în ultimele 24 de oreîn spitalele din Marea Britanie este de 761, bilanțul total ajungând la 12.868 morţi.

Numărul celor care au contactat viroza în această țară a ajuns la98,476, dintre care4,603 raportați doar miercuri.

Mii de români au plecat la muncă în Germania în ultimele zile

La sfârșitul săptămânii trecute, mii de români s-au înghesuitpe mai multe aeroporturi din țară pentru a pleca în Germania la muncă în agricultură.

Astfel, în lunile aprilie și mai, vor ajunge în Germania până la 40.000 de lucrători sezonier. Muncitorii vor fi selectați în funcție de trecutul profesional, recomandările și standardele stricte de igienă. Lucrătorii din Europa de Est pot ajunge în Germania doar pe calea aerului. În acest sens, Poliția federală și fermierii au stabilit șapte aeroporturi pe care pot ateriza avioanele cu care sunt transportați aceștia. Este vorba despre Hambrug, Berlin-Schönefeld, Leipzig, Dusseldorf, Frankfurt-Hahn, Karlsruhe / Baden Baden și Nurenberg.

Un român a murit la scurtă vreme după ce a ajuns la o fermă din Germania

Un muncitor sezonier român, ajuns recent în Germania, pentru a recolta sparanghel,a murit. Acesta a fost testat pozitiv pentru infecția cu COVID-19. Muncitorul ar fi ajuns în Germania pe 20 martie.În vârstă de 57 de ani, acesta a fost găsit decedat pe 11 aprilie, în locuința unde era cazat, la Bad Krozingen în Baden-Württemberg, la sud-vest de Freiburg.Inițial, cauza morții sale nu era certă, ulterior venind confirmarea contaminării luicu COVID-19. Informația a fost confirmată și de Ministerul Internelor de la Stuttgart.

Potrivit sursei citate, cel mai probabil, muncitorul român a fost infectat cu SARS-CoV-2 după ce a ajuns în Germania. Acesta a avut simptome specifice infecției cu noul coronavirus, precum tusea. După moartea românului, autoritățile sanitare din districtul Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri pentru a preveni o contaminare masivă în rândul muncitorilor sezonieri din zonă. Astfel, a fost declanșată o anchetă epidemiologică, iar persoanele cu care bărbatul a intrat în contactsunt testate pentru o posibilă infecție cu COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`