UE anticipează o recesiune în 2020. Comisar european: Suntem în război cu noul coronavirus

UE anticipează o recesiune în 2020. Comisar european: Suntem în război cu noul coronavirus
Foto: pixabay

Thierry Breton, comisar european însărcinat cu Piaţa Internă, a declarat că Uniunea Europeană anticipează o recesiune în acest an. Economia blocului comunitar riscă o contractare de 2,5%, arată o primă estimare.

„Evident, ne aşteptăm la o recesiune în timpul acestui an. Suntem în război cu virusul. Un război economic”, a declarat Breton, la postul de radio BFM, citat de AFP.

Breton a precizat că, date fiind aceste condiții speciale, statele membre UE vor putea putea încălca pentru moment reglementările Pactului de Stabilitate european.

Comisarul a mai susținut că, deocamdată, este prea devreme să discutăm despre un plan de relansare economică. Totuși, unul va exista la momentul potrivit și va ține cont de „impactul real” al coronavirusului asupra economiei.

„Începând din momentul în care suntem în recesiune, în general, există planuri de relansare”, a continuat Thierry Breton.

Pe 7 mai vor fi publicate previziunile economice ale Comisiei Europene. Îngrijorări există dat fiind că mai multe state și-au închis frontierele, măsuri drastice de izolare au fost luate, industrii întregi precum turismul sunt lovite în plin și lanţurile globale de aprovizionare au fost afectate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`