Scandalul Volkswagen: Angela Merkel – Este grav, dar Germania rămâne un spaţiu sigur pentru afaceri. Noul președinte al VW – E o criză existenţială pentru companie, dar este surmontabilă

Scandalul Volkswagen: Angela Merkel - Este grav, dar Germania rămâne un spaţiu sigur pentru afaceri. Noul președinte al VW - E o criză existenţială pentru companie, dar este surmontabilă

Cancelarul Angela Merkel afirmă că Germania rămâne o zonă sigură pentru afaceri, în ciuda scandalului emisiilor care afectează grupul auto Volkswagen, informează de radio Deutschlandfunk. La rândul său, noul preşedinte al grupului auto german, Hans Dieter Pötsch, consideră întregul scandal drept o ameninţare „existenţială” pentru Volkswagen, însă nu reprezintă un obstacol de nedepășit.

„Scandalul emisiilor este grav. Dar nu cred că reputaţia economiei germane şi încrederea în economia germană sunt afectate într-o măsură în care Germania să nu mai fie considerată o zonă sigură pentru afaceri”, a spus șefa Guvernului de la Berlin, care și-a exprimat speranța că grupul auto german va rezolva aceste probleme într-un mod transparent.

În același timp, noul președinte al Volkswagen apreciază că scandalul în centrul căruia se află grupul auto german, va putea fi depășit.

„Scandalul emisiilor reprezintă o criză existenţială pentru compania Volkswagen. Însă cred că, pentru Volkswagen, este o criză surmontabilă”, a declarat Hans Dieter Pötsch, potrivit Welt am Sonntag.

Săptămâna trecută, Volkswagen a anunţat că aproximativ 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante, izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii.

Reprezentanții Volkswagen au admis că au fost instalate dispozitive care păcălesc sistemele de măsurare a noxelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`