CORONAVIRUS | Rareș Bogdan: ”România este singura țară din Europa care a venit cu 9 luni de amânare a ratelor. 280 de mii de români au apelat la asta” (VIDEO)

CORONAVIRUS | Rareș Bogdan: ”România este singura țară din Europa care a venit cu 9 luni de amânare a ratelor. 280 de mii de români au apelat la asta” (VIDEO)

Euparlamentarul Rareș Bogdan a declarat, în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, că România este singura țară din Europa care a luat măsura amânării cu 9 luni a plății ratelor, în contextul pandemiei de coronavirus, iar 280 de mii de români au apelat la aceasta.

”Sigur, e doar amânare, ele se adaugă la perioada de finalizare a contractelor de împrumut, dar e important că oamenii pot uza”, a spus acesta.

Europarlamentarul a mai adăugat că în ajutorul cetățenilor este și somajul tehnic pe care statul îl suportă și au apelat deja câteva sute de mii de români spre un milion de români la această modalitate.

Totodată, ajutorul pentru IMM Invest care a avut un plafon de 16 miliarde, ”foarte probabil acest plafon va depăși 25 de miliarde”.

Rareș Bogdan consideră că, ”per total, după 6 luni de guvernare, PNL este pe plus și cel mai important este că România este pe plus”.

”Guvernul PNL a făcut față peste așteptările tuturor celor mai pesimiști dintre români crizei sanitare medicale, având în vedere că a moștenit un sistem sanitar de sănătate care a fost subfinanțat”, a afirmat acesta.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban: ”La nivelul datei de 30 aprilie, aproape 40.000 de persoane beneficiau de amânarea ratelor”

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că peste 200.000 de persoane fizice și juridice care au solicitat suspendarea plății ratelor, iar până la data de 30 aprilie, aproape 40.000 de persoane fizice și juridice beneficiau de această măsură, adică se luase decizia de a li se acorda suspendarea ratelor.

”O altă măsură a fost cea a suspendării plății ratelor la credite pe o perioadă de până la 9 luni. Adresabilitatea acestei măsuri a fost cea mai largă. În nicio țară europeană această măsură de suspendare a plății ratelor nu a avut adresabilitatea către toate categoriile de persoane fizice și juridice”, a spus Orban.

Acesta a mai menționat că scăderile economice sunt mai mici decât previziunile care au fost făcute, acest lucru datorându-se și măsurilor care au fost adoptate.

El a adăugat că măsura șomajului tehnic a fost luată ”pentru acele companii care au fost obligate să întrerupă activitatea total sau parțial, pentru a permite angajaților să rămână alături de companie, iar în momentul în care repornește economia, compania să poată să-i reangajeze. Pentru prima perioadă de plată a șomajului tehnic, am avut în plată peste 570.000 de angajați”.

Premierul a mai spus că ”presiunea de pe cetățeni în privința plății taxelor și impozitelor locale” a fost ridicată, prorogând termenul la care pot fi plătite de la 31 martie, până la 30 iunie.

Rareș Bogdan cere redeschiderea bisericilor

Europarlamentarul a vorbit și despre redeschiderea lăcașelor de cult, cerând Guvernului să ia această măsură de la 15 mai.

„România are nevoie de Sfânta Biserică. Printre primele instituții care ar trebui deschise, să fie bisericile. Eu sunt credincios și, alături de alte milioane de români, am nevoie să merg la Biserică, să ascult slujba, măcar din fața ei. Mă refer la toate Bisericile, nu numai la a mea, la cea Ortodoxă”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`