Problemele PENALE ale vicepremierului Stănescu și relația cu Dragnea (VIDEO)

Problemele PENALE ale vicepremierului Stănescu și relația cu Dragnea (VIDEO)

Paul Stănescu, ministrul propus pentru portofoliul Dezvoltării Regionale, a fost adus în politica de la centru chiar de Liviu Dragnea, după ce între 2008 şi 2016 a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Olt. Politicianul face parte din celebra grupare a "baronilor din Sud", alături de care Dragnea conduce autoritar Guvernul.

O dovadă a influenței pe care o are Stănescu în PSD este și faptul că, la ultimele alegeri parlamentare a avut locuri eligibile atât pentru el, cât și pentru fratele lui. Dacă Paul Stănescu a deschis lista de candidați a PSD pentru Senat, fratele său, Alexandru Stănescu, a primit locul trei pe lista PSD de candidați pentru Camera Deputaților. Tatăl acestora, Constantin Stănescu, a fost primar al comunei Vișina timp de trei mandate.

“Stanescu a stiut sa imbine intotdeauan afacerile din agricultura si politica. Familia baronului detine exploatari agricole in judet, fabrici de conserve si ferme de porci. Fieful familiei Stanescu este comuna Visina. Familia Stanescu controleaza fosta ferma de stat din localitatea Visina. Unul dintre membrii familiei controleaza firma Agromec Buciniusu, iar un alt membru este singurul asociat al firmei Ti-Mak SRL, care a derulat proiecte europene de milioane de euro”, potrivit jurnalistului Silviu Mănăstire de la emisiunea Dosar de politician, de pe B1 TV.

Problemele PENALE ale vicepremierului Stănescu și relația cu Dragnea

Oltul condus de Paul Stănescu e fost campion la alocarea fondurilor prin PNDL de către Ministerul Dezvoltării Regionale.

Stănescu s-a remarcat şi prin susţinerea pe care a arătat-o celor două membre ale Guvernului, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, pe care le-a rugat să nu demisioneze. Asta poate şi pentru că de-a lungul anilor a avut propriile probleme cu procurorii. După ce inspectorii Curții de Conturi au semnalat că CJ Olt a finanțat, cu încălcarea legii, o echipă de fotbal locală, DNA Craiova a deschis un dosar pentru abuz în serviciu. După decizia de neîncepere a urmăririi penale, DNA – Secţia centrală a obţinut, în septembrie 2015, de la Tribunalul Olt, redeschiderea dosarului. Stănescu ar fi fost, potrivit surselor, cercetat pentru abuz în serviciu.

Stănescu este şi cel care a propus excluderea din partid a lui Victor Ponta.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`