Multinaționalele se așteaptă la pierderi enorme în 2020, din cauza COVID-19. Cum arată cifrele

Multinaționalele se așteaptă la pierderi enorme în 2020, din cauza COVID-19. Cum arată cifrele
Sursă foto: Pixabay

Pandemia de coronavirus lovește puternic finanțele statului și ale companiilor private. Multinaționalele de exemplu, estimează pierderi de aproximativ 25% în anul 2020.

Potrivit sondajului „Transfer Pricing Challanges”,realizat de PwC România în perioada aprilie-mai, majoritatea companiilor multinaționale de pe teritoriul țării noastre estimează pierderi considerabile în urma crizei sanitare.

75% dintre respondenții sondajului estimează o scădere a veniturilor de 25% în 2020, față de anul precedent. 15,5% dintre respondenți se așteaptă la pierderi de 25-50%.

Măsurile de răspândire a noului coronavirus, costisitoare

În 2020, majoritatea respondenților au declarat că au avut suficient numerar pentru a-și susține activitatea, iar în cazul unor evenimente negative majore, 60% dintre entități au indicat renegocierea condițiilor de platăfără a contracta noi finanțări.

În perioada pandemiei de COVID-19, printre cheltuielile extraordinare au fost menționate cele legate de forța de muncă (28% dintre respondenți), logistica (24%), cheltuieli legate de siguranța la locul de muncă – geluri, dezinfectanți (20%).

Cele mai mari 3.000 de companii din Româniafurnizează mai mult de jumătate din tot impozitul pe profit colectat de statul român, de la cele peste 100.000 de companii incluse la acest tip de impozitare, se arată în datele oficiale ANAF.

Probleme financiare pentru români, în timpul pandemiei de COVID-19

Pandemia de coronavirus s-a simțit în conturile marilor companii, cât și în buzunarele cetățenilor.60% dintre aceștia au declarat că starea de urgență din ultimele 3 luni le-a afectat finanțele personale, în timp ce 76% au început să gestioneze cu mai mare atenție cheltuielile lunare.

De asemenea, 25% dintre români au început să pună mai mulți bani deoparte, în timp ce 42% nu au economisit deloc în ultimele 3 luni. 8% au în vedere să-și facă o asigurare de sănătate, iar 6% se gândesc să facă investiții la bursă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:03 - Elena Lasconi: „Am votat cu încrederea că, astăzi, nimeni nu o să-și facă bagajul să plece în altă țară. Iubesc țara asta și continui să lupt pentru ea” (VIDEO)
10:52 - Un tânăr din Vâlcea a fost amendat și a rămas fără certificatul de înmatriculare al mașinii după ce și-a decorat autoturismul cu luminițe LED
10:45 - Un polițist de frontieră s-a împușcat în cap. Urma să efectueze paza la o secție de votare din Giurgiu
10:28 - Alegeri prezidențiale. Județele cu prezența cea mai mare la vot. Cine se află pe ultimele locuri
10:15 - Atac armat lângă ambasada Israelului din Amman: Trei polițiști răniți și atacator împușcat mortal
10:02 - Nicușor Dan: Pentru prezidențiale, am votat pentru democrație și pentru o direcție occidentală a României, iar la referendumul local, pentru ca Bucureștiul să devină un oraș ordonat, guvernabil, administrabil (VIDEO)
09:44 - Drone neidentificate observate deasupra a trei baze aeriene din Marea Britanie: „Continuăm să ne monitorizăm spaţiul aerian”
09:36 - Reprezentanții MAI au transmis primele date din România, după deschiderea urnelor: „Efectivele MAI au întocmit 3 dosare penale cu privire la posibile infracțiuni”. Principalele fapte interzise în ziua votului
09:21 - Marcel Ciolacu: „Am votat pentru o Românie în care românii să aibă un trai decent și pentru o Românie a cărui președinte să muncească pentru țară și pentru poporul său” (VIDEO)
09:04 - Salvamont România a primit 17 de apeluri în ultimele 24 de ore. Au fost salvate 25 de persoane