Violeta Alexandru: Guvernul susține necesitatea creșterii pensiilor (VIDEO)

Violeta Alexandru: Guvernul susține necesitatea creșterii pensiilor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Minstrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, că Guvernul PNL susține necesitatea creșterii pensiilor, iar premierul Ludovic Orban este direct interesat de acest subiect.

”Rămâne ca ministrul Finanțelor, așa cum s-a angajat, să prezinte situația încasărilor la buget, respectiv a situației pe care o avem la finalul acestei pandemii, și dacă se impune o comunicare pubică în noile repere, bineînțeles că Guvernul o va face”, a spus ministrul.

Oficialul a afirmat că nu dorește să alimenteze ”o stare de tensiune asupra populației aruncând opinii, păreri gânduri despre cum ar trebui să fie”.

Cu toate acestea, ministrul Muncii recunoaște că este îngrijorată de evoluția lucrurilor în economie și spune că pune umărul prin măsuri luate la Ministerul Muncii pentru a sprjini revenirea în activitate agenților economici, a celor care muncesc în România și care generează venituri la bugetul de stat.

Violeta Alexandru: ”Pensiile trebuie acordate pe criteriul contributivității”

Minstrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri, în contextul deciziei luate de Curtea Constituțională, conform căreia nu se pot tăia pensiile speciale, că Guvernul urmează să aibă o evaluare pe motivarea CCR și să discute pe acest subiect.

Aceasta a menționat că PNL a apreciat că pensiile trebuie acordate pe criteriul contributivității.

”În Parlament au fost acordate o serie de pensii speciale care au creat condiții aparte față de regula de bază care este aceasta și care trebuie să rămână regulă de bază și în continuare acordării pensiilor pe criterii de contributivitate”, a declarat ministrul.

Oficialul a adăugat că în Parlament au fost adoptate o serie de legi speciale care au dus la diferențe mari între pensia medie și pensiile acestor categorii speciale.

Violeta Alexandru a mai precizat că intenția Guvernului este să găsească toate soluțiile prin care să se revină într-un parametru de normalitatea în ceea ce privește cuantumul pensiilor și criteriile pe baza cărora ele trebuie stabilite.

”Eu cred că într-o lume normală pensiile trebuie să fie acordate pe criteriul contibutivității, atât cât ai muncit, atât cât ai reușit să muncești și să duci contribuții pentru pensia ta de-a lungul active, trebuie să se regăsească într-o pensie decentă”, a spus ministrul Muncii.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

CCR: Abrogarea pensiilor speciale ale magistraților, neconstituțională

Reamintim că, miercuri, Curtea Constituțională a României a decis că abrogarea pensiilor speciale este neconstituțională.

Mai precis, CCR a admis sesizările formulate de Avocatul Poporului și reprezentanții Înaltei Curți de Casație și Jutiție cu privire la legea prin care au fost abrogate pensiile speciale și pensiile de serviciu ale magistraților, excepție făcând pensiile celor care au lucrat în Armată și Ministerul Afacerilor Interne.

Asta după ce, la finalul lunii ianuarie, Camera Deputaților a adoptat, în sesiune extraordinară și în calitate de for decizional, proiectul de lege referitor la abrogarea pensiilor speciale, cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri.

Ulterior, Avocatul Poporului și ÎCCJ au sesizat Curtea Constituțională a României cu privire la acest act normativ.

Renate Weber, Avocatul Poporului, menționa că în acest caz nu sunt respectate prevederile Constituției și legislația în vigoare în ceea ce privește respectarea parcursului legislativ.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie