Guvernul a aprobat rectificarea bugetară (VIDEO)

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară (VIDEO)

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri proiectul de Ordonanță de urgență privind rectificarea bugetară. Potrivit acestuia, cei mai mulți bani vor fi alocați către Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății.

”Rectificarea bugetară pentru anul 2020 crește alăcările bugetare în zona de sănătate, muncă, finanțe, ordine și siguranță opublică și lucrări publice. Sunt avute în vedere, în principal, asigurarea resurselor bugetare necesare pentru finanțarea măsurilor de sprijin economic adoptate de Guvern în ultima perioadă, respectiv finanțarea schemei de garantare pentru credite pentru capital de lucru și credite pentru investiții destinate întreprinderilor mici și mijlocii prin Fondul național de garantare și credietare a IMM-urilor. Finanțarea acestei scheme urcă de la 5 miliarde la 15 miliarde de lei. În cadrul acestei scheme, IMM-urile pot beneficia de credite cu dobândă zero și comisioane de administrare zero până la sfârșitul acestui an”, a declarat șeful cancelariei premierului, Ionel Dancă.

O serie de precizări în acest sens au fost făcute, înainte de ședința de Guvern și de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Câți bani primesc ministerele în urma rectificării bugetare

Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor, în urma rectificării bugetare, Ministerul Muncii va primi 8.103,9 milioane lei, o parte din bani având ca destinație plata indemnizațiilor în urma suspendării activității în contextul pandemiei de COVID-19, precum și transferul de echilibrare către Bugetul asigurărilor sociale de stat.

Ministerul Sănătății va primi 3.796,4 milioane lei. Dintre aceștia 740,0 milioane lei sunt destinați programelor de sănătate, achizițiilor în regim de urgență a echipamentelor sau materialelor sanitare, precum și transferului de capital pentru susținerea măsurilor destinate combaterii pandemiei cu SARS-CoV-2. Alte 2.791,4 milioane lei se vor folosi pentrusuplimentarea transferurilor pentru echilibrarea bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

MinisterulFinanțelor Publice va primi în plus 3.215,0 milioane lei pentru suplimentarea Fondului de rezervă bugetară și pentru schema de ajutor de stat pentru susținerea activității IMM-urilor.

Ministerul Dezvoltării și Administrației va primit 1.000 de milioane de lei.

În cazul Ministerului Afacerilor Interne: 586,2 milioane lei per sold,s-a suplimentat pentru combaterea răspândirii infecției cu coronavirusul SARS-COV-2 cu+680 milioane lei.

Ministerul Transporturilor primește 135,0 milioane lei.

La Ministerul Agriculturii alocarea este de 100 milioane lei.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor la domiciliu va primi 34,7 milioane lei.

Se va suplimenta și bugetul Serviciul de Telecomunicații Speciale cu 27,5 milioane lei.

Serviciul Român de Informații va primi 13,2 milioane lei.

Ministerul Afacerilor Externe primește 6,5 milioane lei. Bugetul este destinat mai ales pentru acoperirea cheltuielilor transportului în România a cetățenilor români aflați în carantină în afara țării.

Academia Romană primește 5,6 milioane lei per sold, din care 20,9 milioane leipentru Spitalul Universitar de Urgență Elias și Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatori.

Rectificarebugetară extraordinară, în contextul pandemiei de COVID-19

Președintele Klaus Ioannis a anunțat la finalul lunii martie, că Executivulcă se pregătește orectificare bugetară extraordinară, în contextul pandemiei de coronavirus.

”Se conturează o rectificare bugetară extraordinară care se face în această stare de urgență, pe două paliere. Este nevoie de rectificare bugetară pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate. Sănătatea oamenilor este prima prioritateși pentru a rezolva problemele este nevoie și de oameni, dar și de bani. A doua chestiune se referă la românii care, din varii motive, nu mai pot merge la serviciu. Atunci este nevoie de bani pentru a veni în sprijinul oamenilor, pentru a suplini banii care se alocă pentru șomaj tehnic”, anunța atunci Klaus Iohannis

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie