Premierul Mihai Tudose a făcut marți seară într-o emisiune televizată dezvăluiri incredibile despre felul în care înțelege el existența băncilor și care este rolul în societate modernă.
În încercarea de a își motiva dorința de impozitare a sistemului bancar pentru a aduce bani la bugetul statului ca să poată acoperi cheltuielile pentru respectarea promisiunilor din campania electorală, premierul a acuzat băncile de implementare de "taxă de şmecher, taxă că intri în bancă, taxă că ieşi din bancă".
"Am avut o experienţă cu ei. Aveam 500 de dolari la o bancă. Şi după câţiva ani mi-au spus că trebuie să le dau eu 50 de dolari. Păi ce, i-au dus pe bani noaptea la baie? Le-a dat apă? Noi suntem proşti? Până aici! Taxă de şmecher, taxă că intri în bancă, taxă că ieşi din bancă. Dacă vor continua aşa, voi fi şi eu nevoit să îi spun tatălui meu să nu îşi mai ţină pensia la ei la bancă", a afirmat Mihai Tudose într-o emisiune la RomâniaTV.
Premierul s-a plâns și de comisioanele implementate de bănci în momentul retragerii banilor aflate în conturile lor.
"Băncile din România o duc foarte bine. Au sedii foarte frumoase. Ei, la sfârşitul anului, spun că au o pierdere. Eu nu am ce bani să pun în bancă. Eu nu vreau salariul pe card să le dau lor doi bani la fiecare retragere. Văd reclame la TV că dau ei bani aşa… Terente era copil pe langa aceste banci", a precizat Tudose.
Mihai Tudose a fost aproape toată viața bugetar, cu excepția când a fost consilier la Farex Brăila, de aici vine și supriza că premierul nu știe că în economia reală există firme, iar tranzacțiile peste o anumită sumă se fac doar prin banci. De aici apare întrebarea ce face domnul Tudose, se duce cu sacoșa în fiecare zi să plăteasca achizițiile? Dar încasările cum le face?