Mugur Isărescu și-a atras o serie de critici în ultima perioadă după ce a ieșit în spațiu public și i-a reproșat Guvernului Victor Ponta propunerile din Codul Fiscal. Isărescu a prins curaj să comenteze abia după ce Codul Fiscal a fost retrimis în Parlament de președintele Klaus Iohannis. Înainte de votul din Parlament, guvernatorul BNR nu a spus absolut nimic despre Cod. Radu Golban, vicepreședinte PSRO, lansează cel mai dur comentariu la adresa lui Isărescu. El îl compară pe șeful BNR cu liderul religios al Iranului și consideră că România se îndreaptă spre un regim autoritar, scrie stiripesurse.ro
”Ayatollahul Mugur Isarescu de la Bucuresti este noul sef al Consililui Protector al Republici Tehnocrate Romania. In timp ce o lumea intreaga fuge de Statul Islamic, liderii de la Bucuresti au adoptat prin infiintarea Comitetului National pentru Supravegherea Macroprudentiala un model de guveranare al inteleptilor de pe Lipscani din templul economiei, cunoscut doar in state teocratice gen Iran. Liderul spiritual al tehnocratiei romanesti ocupa o functie similara cu cea a Ayatollahului Iranului. Cu exceptia ca autoritatea teocrata de la Teheran are doar jumatate din membrii Consilului Protector al tarii, iar liderii spirituali ai BNR, ocupa alaturi de imanii de la Autoritatea de Supraveghere Financiara,o majoritate de sapte din noua locuri din Comitetul National pentru Supravegherea Macroprudentiala. Quasi-ales pe viata, Ayatollahul Isarescu, dupa ce in tinerete elogia politica economica a dictatorului comunist Nicolae Ceausescu, a demonstrat timp de doua decenii romanilor, ca sacrificile dezvoltarii din epoca de aur, pe care le cunostea de pe bancile scolii de elita tehnocrata comunista, transforma astazi in numele psudo-stiintei un neam interg in iobagi indatorarti si pauperizati.
Modest prin autodefinitie, Domnia sa, ar ocupa cu fiecare titlu, grad si distinctie pe care o detine, luate pe rand, toate locurile in Ateneu (inclusiv locul portarului). Tragedia Romaniei este ca o elita sfidatoare la carma deciziilor economice ale tarii, care priveste saracia romanului de rand ca pe un soricel pe masa de disectie unui concern faramaceutic, sacrifica un neam in numele stiintei pentru binele capitalului global. Cruzimea omului de stiinta Isarescu, latent fascistoida prin convingerelie determinismului economic, nemilos si necrutator, ar trebui limitata la un nivel de laborator economic inofesniv, la vreo catedra ratacita, dar nici intr-un caz lasata la conducerea tarii.
Ce mai lipseste romanilor este o politie pentru respectarea moralei economice a Ayarollahului Isarescu, inzezstrata cu atributii similare cu cele din statele teocratice, unde la baza justitie sta un adevar al inteleptilor si nu ratiunea statului de drept. Oare de ce au au murit romanii la Revolutie? Pentru o Romania mai buna si dreapta sau pentru transformarea unei dictaturi muncitoresti intr-o alta dictatura elitisita? Romania merita o alta soarta, decat cea a unui cobai al finantei mondiale, analizata iar apoi transata pe bucati din pasiunea unor conducatori nationali, a facto asasini economici, deghizati in intelepti ai neamului.
Transformarea graduala a Romaniei intr-un stat autoritar sub pretextul stiintei si prudeneti, dupa arhitaectura unui stat teocrat, condus de intelepti sau de un clerus a tot puternic, pune bazele unei tarii fara chemare pentru nevoile omului de rand, condusa din pixul unui ezoteric ai carui convingeri nu au la baza nici cifre si nici credinta. Ci doar indiferenta sau dispret. Autoritatea tehnocrata si proslavita de la Bucuresti nu face decat sa imite si sa schimonoseasca autoritatea a atot puternica a Consiliului Protector al Iranului. Subordonoarea democratiei unor pseudodoctrini economice in numele stiintei, inlatura principiile separarii puterilor alese si transforma democratia intr-un jalnic paravan.”, e comentariul lui Radu Golban.