Elon Musk, pe cale să dărâme o nouă barieră. Tesla, „foarte aproape” să perfecteze tehnologia de conducere autonomă

Elon Musk, pe cale să dărâme o nouă barieră. Tesla, „foarte aproape” să perfecteze tehnologia de conducere autonomă
Foto: Hepta.ro / Actionpress / Henning Schacht

Producătorul american de vehicule electrice Tesla Inc. este „foarte aproape” să atingă să perfecteze un sistem de conducere autonom de nivel 5, ceea ce ar însemna practic o mașină care se conduce singură în orice condiții. Anunțul a fost făcut de directorul executiv al companiei, Elon Musk, care a vorbit despre capacitatea autoturismelor de a parcurge drumuri fără șofer la volan.

Elon Musk, pe cale să dărâme o nouă barieră. Tesla, „foarte aproape” să perfecteze tehnologia de conducere autonomă

„Sunt extrem de încrezător că nivelul 5 sau, în esență, autonomia completă va deveni realitate și cred că acest lucru se va întâmpla foarte curând. Rămân încrezător că vom avea funcționalitățile de bază pentru un sistem de conducere autonom de nivel 5 până la finalul acestui an”, a afirmat Elon Musk, joi, potrivit Reuters.

Producătorii de mașini și companiile de tehnologie, printre care Alphabet Inc. Waymo și Uber Technologies, investesc miliarde în industria sistemelor autonome de conducere. Cu toate acestea, surse din interior susțin că va mai dura până când tehnologia va fi pregătită pentru un astfel de salt, iar populația va avea încredere deplină în asemenea mijloace de transport.

În prezent, producătorul de mașini din California construiește mașini cu sisteme de autopilotaj, dar și sisteme de răcire care să permită computere de bord ceva mai avansate.

Datele din industrie arată că, doar luna trecută, Tesla a vândut aproape 15.000 de sedanuri Model 3 fabricate în China. Vestea vine în condițiile în care Tesla a devenit compania cu cea mai mare valoare de piață, cu acțiunile sale atingând niveluri record.

Elon Musk, rol central în relansarea sectorului spațial american. Crew Dragon a scris istorie

Nu numai Tesla stă în spatele renumelui pe care și l-a câștigat Elon Musk pe scena globală. El este artizanul capsulei Crew Dragon, care în finalul lunii mai marca începutul unei noi ere și îi transporta în spațiul cosmic pe astronauții NASA Bob Behnken și Doug Hurley– în premieră cu un vehicul realizat de o companie privată, Space X.După 19 ore de parcurs pe orbită, capsula Crew Dragon avea să fiecuplată fără probleme de Stația Spațială Internațională.

„Încă o dată, cu mândrie, am lansat astronauți americani la bordul unei rachete americane chiar de aici, de pe tărâm american. În timp ce inaugurăm o nouă eră a călătoriilor spațiale cu echipaj uman, ni se reamintește că America depășește mereu mari provocări. Națiunea noastră este binecuvântată, sunt rezerve nelimitate de talent, tenacitate și hotărâre.SpaceX a devenit prima companie privată care trimite oameni pe orbita terestră. Elon Musk, felicitări, felicitări, Elon!Am reușit să creăm ceva ce toată lumea invidiază, iar în curând vom ajunge pe Marte șiîn curând vom avea cele mai grozave arme imaginate vreodată în istorie!Am văzut deja proiectele și nu îmi vine să cred. Statele Unite și-au reluat locul prestigios de lider al lumii. Cum s-a spus des,nu poți să fii numărul unu pe Pământ, dacă ești numărul doi în spațiu.Dumnezeu să ne binecuvânteze astronauții curajoși, care se avântă acum pe cer. Dumnezeu să binecuvânteze bărbații și femeile de la NASA. Dumnezeu să binecuvânteze America!”, declara Donald Trump, președintele SUA, cu ocazi momentului istoric.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`