A început campania electorală pentru alegerile parlamentare. Care sunt regulile de protecție sanitară ce trebuie respectate (VIDEO)

A început campania electorală pentru alegerile parlamentare. Care sunt regulile de protecție sanitară ce trebuie respectate (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2020 începe vineri și se va încheia pe data de 5 decembrie, la ora 7. Pentru românii din străinătate, scrutinul va avea loc în zilele de 5 și 6 decembrie, în timp ce pe teritoriul României acesta se va desfășura în ziua de 6 decembrie, între orele 7 și 21.

Alegeri parlamentare 2020. A început campania electorală

Precum a fost și în cazul alegerilor locale din 27 septembrie, campania electorală pentru parlamentare se va desfășura cu reguli speciale de protecție sanitară, pe fondul pandemiei de coronavirus. Potrivit Autorității Electorale Permanente, trebuie respectate următoarele măsuri:

  • Purtarea obligatorie și corectă a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, și dezinfectarea obligatorie a mâinilor;
  • Menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanții la evenimentele electorale;
  • Limitarea numărului participanților la maximum 20 și limitarea duratei la maximum 2 ore, în cazul evenimentelor desfășurate în spațiu închis;
  • Limitarea numărului participanților la maximum 50, în cazul evenimentelor desfășurate în aer liber;
  • Limitarea numărului persoanelor la maximum 6, în cazul acțiunilor desfășurate pe stradă;
  • Limitarea numărului persoanelor la maximum 2, în cazul acțiunilor din ușă în ușă;

Conform AEP, respectarea aplicării măsurilor se urmărește de către Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne. Nerespectarea acestor prevederi se sancționează conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Începe campania electorală și va fi o campanie în condiții foarte stricte și urmează votul. Invit Guvernul să se implice total pentru a garanta organizarea în cele mai bune condiții a alegerilor și în condiții de siguranță sanitară. Este posibil, am dovedit-o cu ocazia alegerilor locale care au avut loc în urmă cu puțin timp. Există multe discuții în spațiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie.Vă spun foarte clar, democrația nu poate fi pusă în paranteză. Democrația trebuie garantată și democrația se garantează prin alegeri libere și națiunile puternice țin la alegerile democratice, chiar și condiții de criză. Acum puține ore au avut loc alegerile în SUA (…) Alegerile au avut loc în condițiile în care au aproape 100.000 de cazuri noi în fiecare zi. Totuși alegerile s-au organizat și au avut o prezență record. (…) Așa fac națiunile puternice, iar națiunea română este o națiune puternică!”, a declarat joi seară președinteleKlaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie