Dan Tudorache vrea reluarea scrutinului în Capitală: Nu mai cer renumărarea. E bătaie de joc! Cer reluarea alegerilor

Dan Tudorache vrea reluarea scrutinului în Capitală: Nu mai cer renumărarea. E bătaie de joc! Cer reluarea alegerilor
Foto: Facebook / Dan Tudorache

Dan Tudorache, primar în funcție al Sectorului 1 și candidat pentru un nou mandat la alegerile din 27 septembrie, cere reluarea votului în Capitală, după apariția în spațiul public a imaginilor în care mai multe persoane intră într-o încăpere în care sunt depozitați saci plini cu voturi. Social-democratul îi acuză pe adversarii de la USR-PLUS de fraudarea alegerilor și susține că o renumărare a voturilor nu ar rezolva nimic, ci este nevoie de un nou scrutin. Pe de altă parte, principala sa contracandidată, Clotilde Armand, și-a anunțat victoria și a precizat, referitor la aceste imagini, că este vorba de observatori care aveau tot dreptul să se afle în respectiva încăpere.

Dan Tudorache vrea reluarea alegerilor în Capitală:Nu mai cer renumărarea. E bătaie de joc!

Dan Tudorache afirmă că sunt instalate camere de supraveghere peste tot în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1. Cu toate acestea, singura cameră funcțională ar fi cea din camera unde se află sacii cu voturi.

„Toate celelalte camere au fost acoperite cu hârtie. Din ordinul cui? De ce? Nu vrem să fie totul transparent? În acea cameră unde există singura unde se putea monitoriza au fost scoși sacii. Nu aveau voie să scoată sacii, indiferent dacă era pe timpul zilei sau pe timpul nopții. Atâta timp cât ai scos acel sac din acea cameră, singura cameră monitorizată, eu zic că este fraudarea alegerilor. Pentru că celelalte săli unde renumărau, deci nefiind monitorizate puteau face orice”, a spus Tudorache, potrivit HotNews.ro.

Astfel, Tudorache spune că PSD va solicita Biroului Electoral al Sectorului 1 anularea alegerilor în Capitală.

„Nu mai cer renumărarea. E bătaie de joc! Cer reluarea alegerilor. Ce să mai renumăr? Știu eu ce au făcut afară? (…) În cursul zilei de astăzi voi face sesizare la BEC. (…) Să cer anularea alegerilor la București. S-a viciat votul primarului general (…) Nu cred că cineva care vede acele imagini… sunt indubitabile”, a mai declarat Tudorache.

Clotilde Armand acuzăintimidarea procurorului, președintele BES 1, care trebuie să decidă dacă scrutinul va fi anulat sau nu

Pe de altă parte, Clotilde Armand acuză că difuzarea imaginilor are ca scop ”intimidarea procurorului, președintele BES 1, care (…) are de luat o decizie la sesizarea PSD de anulare a scrutinului”.

”În imaginile prezentate publicului la A3 apare și președintele BES1, procurorul Sprîncu Nicolae;

– Președintele BES 1 a decis să fie numărate semnăturile votanților de pe listele electorale permanente, complementare și suplimentare, pentru a vedea dacă numărul acestora corespunde cu numărul semnăturilor votanților scris în Procesul Electoral;

– Președintele BES 1 ne-a invitat conform legii să mergem cu el, în calitate de candidați – observatori, pentru a ne convinge că procesul este transparent și nu se produc fraude prin manipularea sacilor; (…)

– cel care caută și după ce îl găsește mânuiește acel sac este personal tehnic al BES 1”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

O reacție aa venitși din partea Jandarmeriei, care a transmis că încăperea în care erau depozitați sacii cu voturi a fost desigilară la solicitarea președinteluii Biroului Electoral Sector 1 și de fiecare dată a fost întocmit un proces verbal.

Și Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`