ALEGERI LOCALE 2020 | COVID-19: Buletinele de vot și ștampila se vor ridica de către votant, iar în secții se vor monta plexiglasuri

ALEGERI LOCALE 2020 | COVID-19: Buletinele de vot și ștampila se vor ridica de către votant, iar în secții se vor monta plexiglasuri

Mai este o lună și jumătate până la alegerile locale 2020. Românii vor ieși în data de 27 septemprie să-și aleagă primarii și consilierii județeni. Ținând cont de epidemia de coronavirus, alegerile locale se vor esfășura în consiții speciale.

Regulile de vot la alegerile locale de pe 27 septembrie

Buletinele de vot și ștampila se vor ridica de către votant, nu le mai dă comisia. Astfel se va respcta distanțarea fizică impusă pe timpul epidemiei de coronavirus, potrivit libertatea.

Ștampilele vor fi dezinfectate după fiecare votant.

Membrii comisiilor vor fi obligați să poarte măști și mănuși pe toată durata zilei.

De asemenea, alegătorii trebuie să poarte masca de protecție. Cine nu are, va primi una la secția de vot.

Mai mult, în toate secțiile se vor monta plexiglasuri între membrii comisiilor și alegători pentru a nu exista contract direct.

Materialele de protecție sanitară, precum și igiena și dezinfecția secțiilor de vot se asigură de Ministerul Sănătăţii, iar transportul şi distribuirea acestora se asigură prin grija Ministerului Afacerilor Interne şi a instituţiilor prefectului, cu sprijinul primarilor din fiecare oraș.

Ce votăm pe 27 septembrie?

-Consiliile locale ale comunelor, ale oraşelor, ale municipiilor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi pentru primari;

-Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi pentru primarul general al municipiului Bucureşti;

-Consiliile judeţene, precum și pentru președinții consiliilor județene.

Alegeri locale 2020 vor avea locîn27 septembrie, dacă acest lucru va fi permis de condiţiile epidemiologice. Președintele Autorității Electorale (AEP), Constantin Mitulețu-Buică, a precizat pentruHotnewscă Alegătorii cu drept de vot la data alegerilor locale 2020 care stau într-o localitate, dar nu au documente care să dovedească șederea (viză de flotantcare stabilește noua reședință) nu vor putea vota pentru autoritățile locale din localitatea respectivă.

Totodată, cei cu vize de flotant pot vota în noua localitatea de reședință dacă sunt inclusi până la data de 4 septembrie în Registrul Electoral, astfel încât să fie luați în evidență de primăria respectivă. Mai există o modalitate și anume – pe lista suplimentară, dacă nu au depus o cerere de înscriere în registrul electoral din acea localitate.

Totodată, alegătorii cu viză de flotant care nu au depus cererea la primăria unde se află noua reședință de a fi trecut în Registrul Electoral pe lista permanentă vor putea vota și la adresa de domiciliu din buletin.

Lista candidatilor la fotoliul de primar in Bucuresti

Liderii PNL, USR şi PLUS au anunţat, sâmbătă, 1 august, într-o conferinţă de presă în Piaţa Universităţii, că vor susţinecandidaţi comuni la alegerilor localela primăriile de sector ale Capitalei şi la primăria generală.2020

Astfel, USR-PLUS va avea candidaţi la sectoarele 1, 2 şi 4, iar PNL la 3, 5 şi 6.

Primăria Capitalei: Gabriela Firea (PSD) și Nicușor Dan (PNL-USR-PLUS). În competiție intră și Traian Băsescu (PMP) și Călin Popescu Tăriceanu.

Primăria Sector 1: Daniel Tudorache (PSD), Clotilde Aramand (PNL-USR-PLUS),Ioana Constantin (PMP)

Primăria Sector 2: Neculai Onțanu (PSD), Radu Mihaiu (PNL-USR-PLUS), Dan Cristian Popescu (Independent)

Primăria Sector 3: Aurelian Bădulescu (PSD), Robert Negoiță (București 2020), Candidat desemnat de PNL, Mihai Neamțu (PMP)

Primăria Sector 4: Daniel Băluță (PSD), Simona Spătaru (PNL-USR-PLUS), Ștefănel Marin (PMP)

Primăria Sector 5: Daniel Florea (PSD), Cristian Băcanu (PNL), Lucian Iliescu (PMP), Cristian Popescu Piedone (PPU-SL)

Primăria Sector 6: Gabriel Mutu (PSD), Ciprian Ciucu (PNL-USR-PLUS), Ștefan Florescu (PMP).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`