Alegeri locale 2020 | AEP: Începe perioada electorală aferentă alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 27 septembrie

Alegeri locale 2020 | AEP: Începe perioada electorală aferentă alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 27 septembrie

Pregătirea pentru alegerile locale 2020 intră pe ultima sută de metri în privința pregătirii viitorilor candidați. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că în data de 29 iulie 2020 începe perioada electorală aferentă alegerilor pentruautorităţile administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020.

Demararea perioadei electorale pentru alegerile locale din data de 27 septembrie 2020

Principalele repere calendaristice ale acestei perioade sunt următoarele:

2 august – constituirea Biroului Electoral Central;

7 – 11 august: perioada de înregistrare a alianţelor electorale;

7 – 18 august – perioda de depunere a candidaturilor;

8 august– constituirea birourilor electorale de circumscripţie;

24 august – rămânerea definitivă a candidaturilor;

22 septembrie – tipărirea buletinelor de vot;

22 septembrie – desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora, prin tragere la sorți computerizată;

26 septembrie, ora 7:00 – încheierea campaniei electorale;

27 septembrie, ora 7:00 – începerea votării;

27 septembrie, ora 21:00 – încheierea votării.

Alegeri locale 2020 | Românii vor putea vota numai în localitatea unde își dau domiciliul sau reședința

Alegătorii cu drept de vot la data alegerilor locale care stau într-o localitate, dar nu au documente care să dovedească șederea (viză de flotant care stabilește noua reședință) nu vor putea vota pentru autoritățile locale din localitatea respectivă, a declarat Președintele Autorității Electorale (AEP), Constantin Mitulețu-Buică, a precizat pentruHotnews.

Totodată, cei cu vize de flotant pot vota în noua localitatea de reședință dacă sunt inclusi până la data de 4 septembrie în Registrul Electoral, astfel încât să fie luați în evidență de primăria respectivă. Mai există o modalitate și anume – pe lista suplimentară, dacă nu au depus o cerere de înscriere în registrul electoral din acea localitate.

Alegătorii cu viză de flotant care nu au depus cererea la primăria unde se află noua reședință de a fi trecut în Registrul Electoral pe lista permanentă vor putea vota și la adresa de domiciliu din buletin.

Guvernul a aprobat bugetul de cheltuieli pentru alegerile locale

Guvernul a aprobat bugetul de cheltuieli pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. În anexa, postată pe site-ul Autorității Electorale Permanente (AEP), a proiectului de Hotărâre de Guvern (HG) privind „stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale din anul 2020” este prevăzută suma de966.263.000 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`