Un viceprimar din Alba obligat să returneze peste 100.000 de lei primiți ca „spor de dificultate”

Un viceprimar din Alba obligat să returneze peste 100.000 de lei primiți ca „spor de dificultate
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vasile Marcel Filimon, anterior ocupant al funcției de viceprimar în comuna Șibot, situată în județul Alba, în intervalul 2016-2020, a primit o hotărâre judecătorească care îi impune să restituie suma de peste 100.000 de lei, pe care o încasase sub pretextul de „spor de dificultate”, pe parcursul a trei ani, scrie Alba24, citat de Libertatea.ro.

100.000 de lei ca „spor de dificultate”

Vasile Marcel Filimon, actual consilier local al comunei Şibot din partea PSD, a primit ilegal bani în perioada 2016-2020, când era viceprimar din partea UNPR. Curtea de Conturi Alba a descoperit ilegalitatea. Pe 6 iulie, Tribunalul Alba a decis ca Filimon să returneze peste 100.000 de lei. Pe 16 august, fostul viceprimar a contestat decizia, iar dosarul se află acum la Curtea de Apel Alba Iulia.

Curtea de Conturi a cerut recuperarea mai multor sume de bani, inclusiv sporuri, vouchere de vacanță, norme de hrană și fonduri europene. Cu toate acestea, magistrații au respins majoritatea cererilor, aprobând doar returnarea sporului de dificultate.

Viceprimarul obligat de instanţă să dea banii înapoi

Fostul viceprimar a încasat 109.401 lei ca spor de dificultate în cadrul Comisiei pentru dreptul de proprietate, plus 3.817 lei pentru normă de hrană, 1.450 lei în vouchere de vacanță și 3.120 lei pentru activitatea în proiecte europene.

„Raportat la modalitatea de acordare, pârâtul nu a făcut dovada că sumele reprezentând sporul de dificultate pentru activitatea desfășurată în cadrul Comisiei pentru stabilirea dreptului de proprietate privată ar face parte din componența salariului brut lunar sau ar proveni din drepturi de asistență socială”, arată magistrații în motivarea instanței, conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`