Un vânător a fost atacat de urs, în Neamț! Bărbatul voia să elibereze animalul dintr-un gard

Un vânător a fost atacat de urs, în Neamț! Bărbatul voia să elibereze animalul dintr-un gard
Sursa foto: Pixabay

Un vânător a fost atacat de un urs în Poiana Teiului, judeţul Neamţ. Bărbatul a putut fi salvat doar de colegul său, care a împușcat animalul.

Nefericitul eveniment s-a petrecut atunci când vânătorul voia să elibereze animalul dintr-un gard. Ursul fusese tranchilizat, dar s-a trezit. Totul a fost publicat luni, 7 august, pe pagina de Facebook a Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Neamţ.

A fost emis un mesaj RO-Alert pentru locuitorii din zonă

Prezența animalului a fost semnalată prin intermediul unui mesaj RO-Alert, pentru locuitorii din localităţile Chiriţeni şi Poiana Largului, în comuna Poiana Teiului. Primarul din comuna Poiana Teiului, Ana Ancuţa, a declarat, pentru Mesagerul de Neamţ, că ursul era prins într-un gard şi apoi a atacat vânătorul.

„S-a constatat că ursul era prins într-un gard, undeva foarte aproape de intravilan. Având în vedere situaţia, medicul veterinar a tranchilizat ursul, iar când s-a considerat că este adormit s-a încercat eliberarea lui. Atunci, nu ştiu cum, şi-a revenit şi a atacat vânătorul care efectua procedura. A fost momentul în care un alt vânător a tras două focuri de armă, ursul fiind omorât”, a mai adăugat Ana Ancuța, conform stirileprotv.ro.

Întreg momentul a fost publicat pe Facebook de AJVPS Neamț, unde se poate observa cum animalul l-a atacat pe bărbat. Atunci, doi vânători s-au apropiat de locul faptei, iar unul dintre aceștia a împușcat ursul.

ISU Neamţ a precizat că victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

„În cadrul misiunii din comuna Poiana Teiului, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale persoanei atacate de urs şi ulterior a început transportul acesteia către Spitalul Orăşenesc Târgu Neamţ”, a menţionat ISU Neamţ, conform sursei menționate anterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)