Un stomatolog din Dolj a fost reținut, după ce ar fi tratat pacienți fictivi / Câți bani ar fi încasat medicul

Un stomatolog din Dolj a fost reținut, după ce ar fi tratat pacienți fictivi / Câți bani ar fi încasat medicul
Sursa foto: Freepik

Un medic stomatolog din Dolj a fost reținut pentru 24 de ore de autoritățile locale, sub acuzația că ar fi decontat servicii medicale fictive acordate unor pacienți. Prejudiciul total se ridică la aproape 100.000 de lei.

Ce au aflat autoritățile în urma perchezițiilor efectuate

Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj a anunțat că au fost efectuate șase percheziții în Craiova și în comuna Radovan. Autoritățile au percheziționat domiciliul unor cadre medicale, dar și sediile cabinetelor medicale în care aceștia asigură asistență medicală de specialitate.

Potrivit IPJ Dolj „din cercetările efectuate a rezultat că în perioada mai 2022 – februarie 2023, femeia de 33 de ani, în calitate de medic stomatolog, prin completarea și depunerea unor înscrisuri nereale, ar fi indus și menținut în eroare reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, solicitând și decontând servicii medicale stomatologice fictive acordate unor pacienţi, inclusiv minori, fapt ce ar fi avut ca urmare obținerea unui folos patrimonial injust”.

Prejudiciul total cauzat Casei de Asigurări de Sănătate Dolj ar fi de 98.000 lei.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore de polițiști, fiind acuzată de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals. Ea a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Dolj, potrivit sursei citate.

În vederea luării unei măsuri preventive, femeia va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:26 - Nicolai Tand și Sorin Brotnei riscă șapte ani de închisoare în Indonezia. Ce infracțiune gravă au comis participanții la Asia Express
12:24 - Ciprian Ciucu, la învestirea pentru un nou mandat de primar al Sectorului 6: Le mulțumesc cetățenilor și consilierilor locali / Am recuperat undeva spre 40 de hectare de spații verzi, pe care le-am redat comunității (VIDEO)
12:13 - Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu cancer de măduvă osoasă. Ar fi trebuit să fie judecat din nou în noiembrie
11:57 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Bătălia pentru Ucraina este pentru viitorul Europei. Este esențial să susținem Ucraina, Republica Moldova (VIDEO)
11:50 - Producătorul Blade Runner 2049 îl dă în judecată pe Musk pentru imaginile cu Robotaxi
11:39 - Ilinca Vandici a comentat noua relație a lui Dorian Popa: „Pe tine te-au prins paparazzi sau te-a filmat cineva pe sub masă”
11:37 - Gabriel Zetea, întrebat despre o eventuală guvernare cu USR: Singurul lucru pe care PSD îl exclude este o colaborare cu AUR, cu Șoșoacă / Sub nicio formă nu excludem PNL (VIDEO)
11:20 - Un mega meteorit a căzut pe fundul oceanului și a fiert apele de pe suprafața Pământului, acum trei miliarde de ani
11:14 - Alexandru Murau (PNL) susține că PSD a lansat o strategie pentru „mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion” ca să îl ducă în turul 2 la prezidențiale
11:03 - Care a fost de fapt relația dintre Nadia Comăneci și Benone Sinulescu. Soția regretatului artist a mărturisit tot