Sabarul, afluent al Argeșului, nu mai există în dreptul mai multor localități din Dâmbovița și Giurgiu. Oamenii acuză lucrări ale Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Dâmbovița.
Cel mai vocal primar este din Florești-Stoenești, județul Giurgiu, care declară pentru Libertatea că „nu s-a făcut studiu de impact asupra mediului pentru aceste lucrări”.
Contactată de două săptămâni, ANIF Dâmbovița nu a răspuns solicitării ziarului. Zeci de locuitori din sate și comune aflate la câțiva kilometri de București acuză secarea unui râu important, Sabarul.
Afluent al Argeșului, acesta practic nu mai există în dreptul mai multor localități din Giurgiu sau Dâmbovița. Situația s-a înrăutățit din timpul verii, iar acum oamenii din Florești-Stoenești, Găiseni sau Zidurile, Odobești, comune aflate pe raza celor două județe, spun că, pe zeci de kilometri, fauna și flora au de suferit, iar apa curgătoare a devenit o albie cu câteva bălți răzlețe.
„Albia râului a secat complet. Pe raza localității mele și, în amonte, pe raza localității Găiseni sunt circa 25 km de albie de râu”, spune Constantin Dumitru, primarul din Florești-Stoenești.